Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Biela noc prinesie unikátnu videoinštaláciu. Počas volebnej noci bude informovať o priebežných výsledkoch aj exit polle

Návštevníkov festivalu Biela Noc bude o volebnom dianí informovať panoramatická videoinštalácia.

29.09.2023 06:00
Markiza x Biela noc Foto:
debata

Návštevníci festivalu Biela noc zažijú počas volebnej noci unikátnu panoramatickú videoinštaláciu. Prinesie ju televízia Markíza, ktorá sa stala hlavným mediálnym partnerom tohto festivalu súčasného umenia, ktorý už od piatka 29. septembra do nedele 1. októbra 2023 prichádza opäť do Bratislavy.

možné je všetko, Čítajte aj Víkendu kraľuje táto šou: Má na konte nový divácky rekord. Pozor! Teraz príde zmena

Keďže sa Biela noc vôbec prvýkrát koná počas volieb, návštevníci festivalu budú mať v sobotu 30. septembra 2023 vo večerných hodinách možnosť na Námestí Nežnej revolúcie pred Starou tržnicou zažiť unikátnu videoinštaláciu. Okoloidúcich bude informovať o výsledkoch exit pollu z predčasných parlamentných volieb, a to bezprostredne po zatvorení volebných miestností.

„Ako trhový líder sa radi púšťame aj do inovatívnych marketingových aktivít. Tešíme sa preto, že sme nadviazali spoluprácu s Bielou nocou a ľuďom, ktorí budú tráviť volebnú noc v centre Bratislavy, tak budeme môcť priniesť náš exkluzívny exit poll v jedinečnom umeleckom stvárnení,“ povedal Michal Borec, riaditeľ Centra marketingu skupiny Markíza. O unikátne vizuálne stvárnenie dát sa postará dizajnér Boris Vitázek.

Najvernejší II, Lamia Čítajte aj Magazín Najvernejší prinesie dojemný príbeh psíka z Bosny. Nová séria po slabšom rozbehu zvýšila svoju sledovanosť

Exit poll prinesie čo najpresnejší odhad výsledkov volieb s niekoľkohodinovým predstihom pred konečným spočítaním hlasov a ich oficiálnym vyhlásením. Na vzorke minimálne 20 000 ľudí odchádzajúcich z volebných miestnosti ho exkluzívne pre TV Markíza uskutoční agentúra Focus. Následne počas volebnej noci budú môcť návštevníci pred Starou tržnicou sledovať priebežné výsledky z údajov Štatistického úradu SR.

Výsledky exit pollu a následne aj priebežné výsledky volieb budú môcť diváci sledovať aj priamo na obrazovkách TV Markíza, kde v sobotu o 21:45 hod. odštartuje priamy prenos mimoriadnej relácie s názvom Voľby 2023 – Volebná noc.

„Veľmi sa teším z tohto netradičného spojenia, ktoré bude bezpochyby dôležitou súčasťou sobotňajšej volebnej noci, práve počas nášho festivalu. Myslím si, že je to vôbec po prvýkrát od vzniku Slovenskej republiky, kedy budú štatistické volebné dáta vizuálne spracované umelcom a vystavené vo verejnom priestore ako videoinštalácia,“ zhodnotila Zuzana Pacáková, umelecká riaditeľka Bielej noci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Biela noc #TV Markíza #politické relácie #predčasné voľby 2023