Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Poplach v Markíze tesne pred voľbami: Na poslednú chvíľu musí prekopať predvolebné debaty

Markíza reaguje na dianie a mení finálové predvolebné diskusie.

22.09.2023 14:30 , aktualizované: 17:31
Voľby 2023, TV Markíza Foto:
debata (32)

Televízia Markíza vzhľadom na aktuálne okolnosti upravuje svoj medializovaný plán vysielania veľkých predvolebných diskusných relácií. Namiesto avizovaných piatich odvysiela štyri debaty.

Finálová predvolebná diskusia, pôvodne plánovaná na utorok, 26. septembra 2023, do ktorej boli pozvaní predsedovia štyroch najsilnejších strán, sa zlučuje s reláciou, ktorá bude odvysielaná v pondelok, 25. septembra 2023.

Cinema City, megaplex, VIP Čítajte aj Na Slovensku sa otvára prvý megaplex. Zážitok z návštevy kina posúva na vyššiu úroveň

„Keďže strana Smer-SD sa rozhodla bojkotovať aj našu predvolebnú diskusnú reláciu a následne strany Hlas-SD a Progresívne Slovensko odmietli ísť do debaty len s predsedom strany OĽaNO a priatelia Igorom Matovičom, rozhodli sme sa vytvoriť jednu veľkú finálovú debatu, do ktorej sú pozvaní predsedovia deviatich politických subjektov, ktoré majú reálnu šancu dostať sa do parlamentu,“ vysvetľuje Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza.

Strana Hlas-SD v oficiálnom vyhlásení hovorí, že toto rozhodnutie Petra Pellegriniho vyplýva z jeho dlhodobo naplánovaného pracovného programu a aktuálnych termínov jednotlivých relácií a zúčastní sa debát na TA3 a RTVS.

Igor Matovič hovorí o manipulácii volebnej kampane a obviňuje Progresívne Slovensko, že koordinuje so Smerom a Hlasom.

Voľby 2023, TV Markíza Čítajte viac Víkendové politické diskusie: V politike s novým moderátorom, v Na telo veľká predvolebná debata

Záverečnú predvolebnú diskusiu tak TV Markíza odvysiela už v pondelok, 25. septembra 2023, so začiatkom o 20:45 hod. Debatu moderuje Michal Kovačič, pozvaní sú zástupcovia týchto deviatich politických subjektov,

  • Republika – Milan Uhrík
  • Slovenská národná strana (SNS) – Andrej Danko
  • Sloboda a Solidarita (SaS) – Richard Sulík
  • Kresťanskodemo­kratické hnutie (KDH) – Milan Majerský
  • Sme rodina – Boris Kollár
  • Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) – Robert Fico
  • Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) – Peter Pellegrini
  • Progresívne Slovensko (PS) – Michal Šimečka
  • Koalícia strán OĽANO a priatelia, Kresťanská únia (KÚ) a Za ľudí – Igor Matovič
teória veľkého tresku, the big bang theory, penny, leonard, sheldon, Čítajte aj Svet je nadšený, že sa Teória veľkého tresku vráti. O čom by mohol byť nový seriál?

„Dbáme na to, aby sme v súlade so zákonom umožnili férovú súťaž politických síl a nedošlo k znevýhodneniu alebo zvýhodneniu akejkoľvek politickej strany alebo hnutia, ktoré kandidujú vo voľbách do NR SR dňa 30. septembra 2023. Zástupca každého kandidujúceho subjektu bude mať rovnaký čas diskutovať na najdôležitejšie témy, ako aj predstaviť svoj volebný program,“ prízvukuje Krejča.

„Úpravou plánu diskusných relácií TV Markíza reaguje na aktuálnu situáciu v zmysle Radou pre mediálne služby schváleného Projektu. V súlade s právnymi predpismi tak umožňujeme férovú súťaž politických síl, nedôjde tak k znevýhodneniu alebo zvýhodneniu akejkoľvek politickej strany alebo hnutia, ktoré kandidujú vo voľbách do NR SR dňa 30. septembra 2023, a zároveň plníme povinnosť vysielateľa zabezpečiť nediskriminačný priebeh diskusných relácií,“ dodáva Krejča.

© Autorské práva vyhradené

32 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #politické relácie #predčasné voľby 2023