Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické diskusie: O cenách plynu a špeciálnej prokuratúre aj so Sakovou a Šutajom Eštokom

Prinášame prehľad hostí a tém vo víkendových politických reláciách v RTVS, na Markíze a ta3.

09.12.2023 07:15
šutaj eštok Foto: ,
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
debata

Vláda oznámila plošnú pomoc s vysokými cenami energií pre domácnosti. Štátnu kasu to má stáť 1,25 miliardy eur, šéfa ÚRSO to stálo funkciu. Vláda tento týždeň ohlásila zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry aj nižšie trestné sadzby. Aj o týchto témach budú diskutovať hostia víkendových politických relácií.

personálne zmeny 2023 Čítajte aj Najväčšie prestupy roka: Nový šéf Markízy, zmeny v manažmente RTVS aj noví riaditelia obchodných reťazcov

Hosťami Sobotných dialógov budú ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) a Jozef Hajko (KDH). Diskusiu moderuje Karolína Piliarová, RTVS ju vysiela v sobotu od 12:10 hod. v Rádiu Slovensko a spravodajskej televízii :24.

V nedeľnej relácii V politike budú o cenách energií diskutovať ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) a poslankyňa Lucia Plaváková (PS) a o aktuálnej situácii v politike podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS). Reláciu moderuje Richard Dírer, televízia ta3 ju vysiela od 11:00 hod.

Ľuboš Machaj Čítajte aj Otrasy v spravodajstve RTVS len rok po škandále so Smerom: Vedenie ohlásilo zásadné zmeny a návrat...

V diskusii O 5 minút 12 sa stretnú poslanci Tibor Gašpar (Smer-SD) a Mária Kolíková (SaS). Moderátorka Marta Jančkárová s nimi bude hovoriť o aktuálnych výzvach v oblasti právneho štátu a spravodlivosti. Reláciu vysiela Jednotka a :24 od 11:55 hod.

O zrušení špeciálnej prokuratúry a nižších trestných sadzbách prídu do relácie Na telo diskutovať minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a exminister vnútra Roman Mikulec (hnutie Slovensko, predtým OĽaNO).

Okrem toho prinesie Na telo aj exkluzívny prieskum dôveryhodnosti ministrov štvrtej vlády Roberta Fica. Reláciu moderuje Michal Kovačič, začína sa o 13:00 hod. na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo