Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu Huliak, Pellegrini aj Taraba

Prinášame prehľad hostí a tém vo víkendových politických diskusiách v RTVS, na Markíze a TA3.

21.10.2023 00:00
povolebná diskusia, Rudolf Huliak, Pellegrini Foto: ,
Predseda Národnej koalície, poslanec za SNS a starosta obce Očová Rudolf Huliak a predseda strany Hlas Peter Pellegrini.
debata (3)

Prezidentka Zuzana Čaputová stanovila termín ustanovujúcej schôdze parlamentu, zatiaľ však neplánuje vymenovať novú vládu. Termín stanoví až po doručení nového návrhu kandidáta na post ministra životného prostredia, aby mohla vymenovať novú vládu v kompletnom zložení. Nominant SNS Rudolf Huliak je jediným spomedzi nominantov novej vlády, ku ktorému má hlava štátu výhrady. Andrej Danko ale nomináciu meniť nechce.

Robert Fico, Andrej Danko, Peter Pellegrini, podpis, koaličná zmluva Čítajte aj Medveď Huliak, podržtaška Pelle aj Danko a neposlušné pero. Slovenské internety sa zabávajú na skladaní vlády

Sporný kandidát na čelo envirorezortu Rudolf Huliak bude hosťom v Sobotných dialógoch, oponentom mu bude europoslanec Michal Wiezik (PS). Moderátorka Marta Jančkárová sa s nimi bude rozprávať aj o zostavovaní vlády a výzvach pri riadení štátu. Diskusiu vysiela naživo Rádio Slovensko a spravodajská televízia :24 v sobotu 21. októbra od 12.10 hod.

V nedeľu 22. októbra sa v relácii V politike stretnú Jana Bittó Cigániková (SaS), Marián Čaučík (KDH) a Michal Šipoš (OĽaNO). Novozvolení poslanci do parlamentu budú diskutovať aj o sporných vládnych nomináciách a konsolidácii verejných financií. Relácia sa začína o 11.00 hod. na ta3, moderuje Rastislav Iliev.

Martina Šimkovičová Čítajte aj Nálepku dezinformátorky odmietam, som charakterovo konzistentná, obhajuje sa Šimkovičová

Do relácie O 5 minút 12 prídu diskutovať predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini a predseda KDH Milan Majerský. Moderátor Marek Makara s nimi bude hovoriť aj o kreovaní novej vlády. Reláciu vysiela Jednotka a RTVS :24 naživo v nedeľu 22. októbra od 11.55 hod.

Hosťami relácie Na telo budú Tomáš Taraba (SNS) a Mária Kolíková (SaS). S moderátorom Michalom Kovačičom budú diskutovať aj o reforme trestného systému a osude špeciálnej prokuratúry. Relácia sa začína o 13.00 hod. na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

Bratislava Čítajte aj Prieskum: Za čo sa Bratislavčania najviac hanbia a na čo sú najviac hrdí?

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo