Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľká letná premiéra: Voyo neprázdninuje, po Vedme prinesie ďalší seriál so špičkovým obsadením

Novinka režiséra Petra Bebjaka bude mať premiéru už onedlho.

21.06.2023 06:00
Matematika zločinu Foto:
Tomáš Maštalír v úlohe najdrahšieho a najvyhlásenejšieho pražského advokáta v minisérii Matematika zločinu.
debata
Vedma, Čítajte aj Prvý fantasy seriál u nás Vedma: Keď ambície predbehnú tvrdú realitu, skončia veľmi ďaleko od dokonalosti

Streamovacia služba Voyo výrazne posilnila pôvodnú tvorbu. V tomto roku rozšírila svoje autorské a produkčné tímy a začala výraznejšie investovať do pôvodnej tvorby. Pre predplatiteľov pripravuje viacero nových Voyo Originálov s atraktívnym hereckým obsadením.

Zuzana Čaputová Čítajte aj Chystá sa exkluzívny dokument o Zuzane Čaputovej: Bude to jej rozlúčka s prezidentským palácom

Kým lineárne televízie prechádzajú počas prázdnin na letnú programovú štruktúru a do vysielania nenasadzujú premiérové časti svojich top formátov, streamovacie služby majú inú stratégiu.

Len v piatok 16. júna pribudol do knižnice Voyo prvý fantasy seriál Vedma a po jeho skončení bude mať už koncom júla premiéru ďalší. Tentokrát sa predplatitelia môžu tešiť na kriminálny žáner, trojdielna miniséria s názvom Matematika zločinu otvára tému justičných omylov.

Zábery z krimiseriálu Matematika zločinu Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Tomáš Maštalír v úlohe najdrahšieho a...

Každý túži po spravodlivosti

Príbeh je inšpirovaný skutočným osudom nespravodlivo odsúdeného Tomáša Tomana a jeho bojom za spravodlivosť. Vznikol podľa rovnomenného podcastu, ktorý bol vo svojej dobe fenoménom a otvoril dôležitú tému zbabraných rozsudkov v súdnom systéme.

sex v meste, and just like that, ako to bolo ďalej, Čítajte aj To najlepšie ešte len príde o pár dní: Pripravte sa na letný nával seriálových megahitov

Hlavnou postavou je Tomáš Toman (Jan Nedbal), ktorý bol odsúdený na dvanásť a pol roka väzenia za smrť mladíka v pražskom klube. Je však presvedčený, že jeho usmrtenie nespôsobil, a odsúdený bol len kvôli chybnému posudku biomechanika Krausa (Jiří Bartoška), jedným z najväčších kapacít vo svojom obore.

Tomanovi sa po rozsudku podarilo utiecť do zahraničia, bol však vydaný späť do Česka. Obracia sa na novinárku Magdalenu Sodomkovú (Lucie Štěpánková), aby mu pomohla zmeniť jeho mediálny obraz bitkára a beštiálneho vraha. Spolu so svojou rodinou (Zuzana Bydžovská, Kristýna Boková) sa snaží o obnovu procesu za pomoci najdrahšieho a najvyhlásenejšieho pražského advokáta (Tomáš Maštalír).

glamorous, kim cattrall, Čítajte aj Jednoznačne najprovokatívnejší seriál tohto leta na Netflixe: A hlavná hviezda je "Samantha" zo Sexu v meste

Novinárku prípad zaujme a postupne zisťuje, že narazila na oveľa hlbší problém, než je jeden nespravodlivý rozsudok. Podarí sa jej zistiť, čo sa v osudnú noc v pražskom klube skutočne stalo? Dosiahne Toman obnovu procesu a dočká sa spravodlivosti?

To všetko odhalí nový Voyo Originál v réžii Petra Bebjaka, ktorý je nositeľom dvoch Českých levov a oceňovaným tvorcom televíznych a filmových hitov (Správa, Trhlina, Čiara, Duch, Za sklom).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Bydžovská #Tomáš Maštalír #Jiří Bartoška #Peter Bebjak #Voyo #seriál Matematika zločinu