Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jednoznačne najprovokatívnejší seriál tohto leta na Netflixe: A hlavná hviezda je "Samantha" zo Sexu v meste

Leto je v plnom prúde a Netflix nenechá chladným žiadneho svojho predplatiteľa. Už 22. júna ponúkne ďalšiu seriálovú novinku.

21.06.2023 06:00
glamorous, kim cattrall, Foto:
Toto leto Kim Cattrall zažiari v novom seriáli Netflixu Glamorous - od 22. júna.
debata
sex v meste, and just like that, ako to bolo ďalej, Čítajte aj To najlepšie ešte len príde o pár dní: Pripravte sa na letný nával seriálových megahitov

Streamovací gigant je dlhodobo známy, že búra mýty o sexualite a menšinách. Novinka Glamorous má ambíciu byť najprovokatívnejším seriálom tohto leta. A to nielen preto, že ukáže „pravú“ tvár módneho priemyslu, ale rozhodne sa nebude držať späť, čo sa týka partnerských vzťahov. A hlavnou hviezdou bude Kim Cattrall, ktorej prischla nálepka Samanthy zo Sexu v meste.

Vedma, Čítajte aj Prvý fantasy seriál u nás Vedma: Keď ambície predbehnú tvrdú realitu, skončia veľmi ďaleko od dokonalosti

Glamorous rozpráva príbeh Marca Mejiu (Miss Benny), mladého rodovo nekonformného queer muža, ktorého život akoby uviazol na mieste, kým nezíska prácu pre legendárnu make-up magnátku Madolyn Addison (Cattrall). Je to Marcova prvá šanca zistiť, čo od života chce, kým vlastne je a čo pre neho v skutočnosti znamená byť queer. A rozhodne to nebude mať ľahké.

Matematika zločinu Čítajte aj Veľká letná premiéra: Voyo neprázdninuje, po Vedme prinesie ďalší seriál so špičkovým obsadením

Mladý muž sa ocitne uprostred módneho priemyslu, kde platia netradičné pravidlá a najmä správanie, ktoré sa vymyká všetkému. Nový seriál Glamorous sa nápadne ponáša na filmový hit Diabol nosí Pradu. Opäť je tu neskúsený nováčik, ktorý na prvý pohľad rozhodne nepatrí do sveta, kde pracuje. Navyše je tu tvrdá šéfka, ktorá si cestu na vrchol vydrela a nemieni sa svojej pozície vzdať. Oba tábory sa postupne začnú zbližovať a postupne zistia, že módny priemysel je to miesto, kam naozaj patria.

Ďalším hlavným hrdinom je Marc, ktorý vstúpi do... Foto: Netflix
glamorous, Ďalším hlavným hrdinom je Marc, ktorý vstúpi do krutého sveta módy.

Fanúšikovia Kim Cattrall môžu byť spokojní, pretože v rovnaký deň ako má premiéru Glamorous (22.jún) na konkurenčnej platforme HBO Max odštartuje druhá séria voľného pokračovania Sexu v meste – Ako to bolo ďalej. A ako je známe, Cattrall súhlasí s krátkym účinkovaním v najnovšej sérii. Udeje sa tak v poslednej časti.

secret invasion, Čítajte aj Jún na Disney+: Pripravte sa na top Marvel seriál za posledné roky a príchod Avatara!

Jej podmienkou však bolo, aby sa jej scény nakrútili separé, bez ostatných herečiek a aj hlavného autora seriálu Michaela Patricka Kinga. Nie je žiadnym tajomstvom, že Cattrall má dlhodobý konflikt so Sarah Jessicou Parker (Carrie), ale aj showrunnerom Kingom. Aby herečka súhlasila s účinkovaním, údajne musel osobne lobovať riaditeľ HBO a súhlasiť s jej podmienkami. Práve účasť Samanthy, hoci len na pár minút môže druhej sérii zabezpečiť rekordnú sledovanosť. A to každý seriál potrebuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Kim Cattrall #seriál Glamorous