Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fanúšikovia napätia a tajomna sa môžu tešiť. Do kín príde film s Maštalírom a Geislerovou

Mysteriózny triler Smršť nakrútil režisér Peter Bebjak. Pozrite si teaser trailer a prvé zábery z filmu.

10.12.2023 00:00
Smršť Foto:
Anna Geislerová a Tomáš Maštalír stvárňujú vo filmovej novinke Smršť manželský pár prechádzajúci krízou.
debata

Začiatkom jari príde do kín na Slovensku aj v Česku Smršť. Nie, nepreženie sa nimi ničivý vietor, ale mysteriózny triler, inšpirovaný knihou Jozefa Kariku, jedného z najpredávanejších autorov na Slovensku.

Režisérom je Peter Bebjak a v hlavných úlohách diváci uvidia Tomáša Maštalíra a Annu Geislerovú. Tvorcovia v týchto dňoch zverejnili teaser trailer, ktorý nás uvedie do napínavého a mrazivého príbehu odohrávajúceho sa na severe Slovenska v sprievode desivého halného vetra.

Pozrite si prvý teaser trailer:

Po Trhline príde Smršť

Mysteriózny triler Smršť je pokračovaním úspešnej spolupráce spisovateľa Jozefa Kariku a režiséra Petra Bebjaka, ktorých Trhlina sa v čase uvedenia do kín zapísala do dejín najúspešnejším víkendom slovenského filmu v domácich kinách. V celkovom rebríčku otváracích víkendov v slovenských kinách patrilo jej tržbám piate miesto.

„Úspech filmu Trhlina potvrdil, že tento žáner divákov zaujíma, rovnako ako ich zaujíma aj prostredie, v ktorom sa dej odohráva. Príbeh musí pôsobiť uveriteľne, aby divák mal reálny pocit, že niečo také sa naozaj môže stať. Že aj s ním sa občas, tak ako s hrdinami nášho príbehu, môže myseľ zahrávať,“ hovorí režisér Peter Bebjak.

rod draka, Čítajte aj Toto bude seriálová udalosť 2024! Prvé zábery z pokračovania Hry o tróny sú bomba

Najnovší film bol knihou Smršť len voľne inšpirovaný, nejde o jeho priame prenesenie do podoby scenára. Motív a tajomno legendy, ktorá ovplyvňuje hrdinov príbehu a odráža ich bolestivé tajomstvá, však ostali zachované.

„Diváci uvidia príbeh, ktorý je rozšírením a pokračovaním obľúbenej knihy. Vďaka tomu si ho budú môcť rovnako užiť fanúšikovia Jozefa Kariku, ako aj tí, ktorí knihu nečítali. Na plátno sa podarilo preniesť tajomno, ktoré budete doslova cítiť,“ povedal producent Rasťo Šesták zo spoločnosti DNA Production.

Príbeh bol modifikovaný so súhlasom autora knižnej predlohy, ktorý ocenil, že sa tvorcovia pri jeho sfilmovaní vybrali svojou cestou. „Nechal som filmárom znova voľnú ruku, ešte som ich povzbudil, nech idú vlastnou cestou. Filmová verzia je pre mňa zaujímavá tým, že prináša rovnaké univerzum aj mytológiu, ale zároveň rozvíja môj príbeh originálnym smerom,“ uviedol o filme Smršť Jozef Karika.

Zábery z filmu Smršť Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Tomáš Maštalír a Anna Geislerová vo filmovej...

Hlavným hrdinom filmového príbehu je forenzný psychológ Martin Lang (Tomáš Maštalír), ktorý prichádza spolu s manželkou Pawlou (Anna Geislerová) do kúpeľov v horách. Ďaleko od civilizácie si chcú oddýchnuť a pokúšajú sa zachrániť vzťah. Prechádzajú vážnou partnerskou krízou, ktorá pramení z hlboko ukrytej traumy, a tento pobyt je pre nich ultimátom – buď svoje problémy prekonajú, alebo sa každý vyberie vlastnou cestou.

Kolobeh rutinných dní však naruší príchod tajomnej zásielky – balíka s dôkazovým materiálom z vyšetrovania tragického prípadu. Odosielateľom je Langov kolega, psychológ. Ten od neho potrebuje pomoc v prípade známom ako „jazda smrti“, na konci ktorého boli štyria mŕtvi. Lang sa spočiatku zdráha, ale postupne podľahne neznámej sile, ktorá ho k prípadu priťahuje.

Spider-Man: Cez paralelné svety Čítajte aj December na HBO Max: Superhrdina v úplne inej podobe a poriadna filmová nádielka

Filip Veselovský, jeho kamarátka Nina a jej partner, policajt Gabo, v jeden večer nastúpili do auta. Po zbesilej jazde, ktorej trasa nedávala zmysel, auto zastalo na pumpe. Nina natankovala a jeden z mužov ju zastrelil. Šofér okamžite vyrazil smerom do lesov a po chvíli v plnej rýchlosti prešiel do protismeru a zrazil sa s protiidúcim au­tom.

Ľudia v ňom boli na mieste mŕtvi rovnako ako Gabo. Ten však zomrel ešte predtým, guľkou do hlavy. Veselovský vyviazol s ťažkými zraneniami a teraz čelí obvineniu z viacerých trestných činov vrátane vraždy. Hrozí mu dvadsaťpäť rokov vo väzení, ale on tvrdí, že je nevinný. Snaží sa vyšetrovateľov presvedčiť, že bol k tomu prinútený a vinu a na tomto zločine nesie halný vietor…

Okrem Tomáša Maštalíra a Anny Geislerovej sa vo filme predstavia Michal Režný, Marek Geišberg, Éva Bandor, Adrian Jastraban, Ivan Letko, Eva Máziková a ďalší. Mysteriózny triler Smršť do slovenských kín ho prinesie distribučná spoločnosť Bontonfilm od 4. apríla 2024.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Anna Geislerová #slovenský film #Tomáš Maštalír #filmové premiéry #Peter Bebjak #film Smršť #DNA Production