Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

December na HBO Max: Superhrdina v úplne inej podobe a poriadna filmová nádielka

Čo prinesie posledný mesiac v roku na HBO Max? Sviatky budú filmové!

09.12.2023 06:00
Spider-Man: Cez paralelné svety Foto:
Miles, samozrejme, neváha ani chvíľu a rozhodne sa vyriešiť to po svojom. Lebo záleží na tom, ako masku nosíte.
debata

1. Spider-Man: Cez paralelné svety

„Každý mi hovorí, kam by sa mal môj príbeh uberať. Ale ja mám vlastnú hlavu,“ hovorí Spider-Man, ktorý je tentoraz Miles Morales, sympatický stredoškolák tmavej pleti z Brooklynu. Opäť sa stretáva s Gwen Stacyovou, s ktorou sa vydáva na zbesilú jazdu multiverze. Tam sa stretáva s novou skupinou Spider-hrdinov, ktorí bránia samotnú podstatu paralelných svetov. Potom však medzi pavúčími hrdinami vypukne spor o to, ako sa vysporiadať s novým nebezpečenstvom. Miles zistí, že bude musieť prehodnotiť, čo pre neho znamená byť hrdinom, aby zachránil svojich najbližších… Pozor, tento animák má od používateľov Česko-slovenskej filmovej databázy veľmi vysoké hodnotenie: 89 %! Bude k dispozícii na Štedrý deň.

2. Všetky staré nože

Dvaja agenti CIA a bývalí milenci (Chris Pine a Thandiwe Newtonová) sa po rokoch opäť stretnú a prekročia hranice medzi povolaním a vášňou… Skvele obsadený film o globálnej špionáži, morálnej dileme a smrteľnej zrade vznikol podľa rovnomenného svetového bestselleru amerického spisovateľa Olena Steinhauera.

3. Nádejná mladá žena

Vynikajúci film vtedy len tridsaťpäťročnej britskej režisérky, scenáristky a herečky Emerald Fennell premenil päť nominácií na Oscara a jednu za scenár (pre Emerald, ktorú čoskoro uvidíme ako Midge v tohtoročnom megahite Barbie). Cassandra (Carey Mulligan) hrá zvláštnu hru. Chodí do barov, predstiera ťažké pitie, necháva sa baliť chlapmi, ktorí ju považujú za ľahkú korisť, a keď príde na „najlepšie“, nemilosrdne na nich útočí. Útoky bývajú skôr psychologické, ale aj tak poznačia jej obete veľmi bolestivým spôsobom. A prečo to bývalá perspektívna zdravotná sestra robí? Pretože na vysokej škole stretla chlapca, ktorý jej spôsobil takú traumu, že na všetko rezignovala, nechala školu, vrátila sa k rodičom, začala pracovať ako čašníčka v kaviarni a jediné, čo ju baví, sú spomínané nočné poľovačky. Pri poslednej z nich vám zostanú ústa otvorené.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO Max #Vianoce 2023