Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dáni budú mať svoju verziu populárneho seriálu Koruna, hrdinkou bude kráľovná Margaréta

Dánsky seriál bude rozprávať o osudoch členov vládnuceho rodu a kráľovského dvora.

22.01.2024 00:00
Sweden Royals Jubilee Foto: ,
Dánska kráľovná Margaréta a švédsky kráľ Carl Gustaf mieria spoločne na banket v Rikssalen v paláci v Štokholme.
debata

V Dánsku sa pripravuje obdoba populárneho seriálu Koruna, ktorého hlavnou hrdinkou bude kráľovná Margaréta. Zámer ohlásili producenti po tom, ako panovníčka po viac ako pol storočí na tróne abdikovala a odovzdala vládu svojmu synovi Frederikovi.

Kráľ Frederik X. a kráľovná Mary zdravia fanúšikov Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Dánsky kráľ  Frederik X. a kráľovná Mary na...

Seriál nazvaný Af Guds näde (Z božej milosti) pripravuje stanica TV2 a spoločnosť Sam Productions, ktorá stála aj za úspešným seriálom Vláda, napísal denník The Guardian.

nemocnica, Čítajte aj Najväčší súboj seriálov sa znova môže začať: Markíza s Jojkou si nič nedarujú

Seriál Koruna sledoval osudy britskej kráľovskej rodiny od nástupu kráľovnej Alžbety II. na trón až po sobáš princa Charlesa (súčasného kráľa Karola III.) s Camillou Parkerovou-Bowlesovou. Posledná, šiesta séria Koruny mala premiéru vlani pred koncom roka na streamovacej platforme Netflix.

Dánsky seriál má začínať narodením kráľovnej Margaréty v roku 1940 a bude rozprávať o osudoch členov vládnuceho rodu a kráľovského dvora. Vysielať by sa mohol od budúceho roka.

the great, veľká, Čítajte aj Nepríjemné prekvapenie: Seriál, ktorý rozniesol na kopytách ruskú históriu, nečakane končí

„Ako malá princezná nebola predurčená na to stať sa kráľovnou, ale časy sa zmenili a bola z nej skvelá panovníčka. Teraz nastala chvíľa ten nádherný príbeh rozprávať a nahliadnuť vďaka nemu tam, kam sme predtým nahliadnuť nemohli,“ uviedla výkonná producentka Meta Louise Foldagerová Sörensenová.

V čase narodenia Margaréty boli ženy z nástupníctva vyňaté, zmena dánskej ústavy ale nakoniec znamenala, že po smrti kráľa Frederika IX. sa jeho dcéra mohla v roku 1972 vo svojich 32 rokoch ujať vlády.

Margaréta II. svoju abdikáciu prekvapivo ohlásila na Silvestra, o dva týždne neskôr sa vlády ujal jej najstarší syn, teraz kráľ Frederik X.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #seriál Z božej milosti