Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

TOP najzárobkovejšie filmy roka 2023: Kraľuje Barbie, niektoré filmy však mnohí nepoznajú

Ktoré filmy zarobili v roku 2023 najviac peňazí?

27.12.2023 00:00
Margot Robbie ako Barbie Foto:
Herečka Margot Robbie ako Barbie oblečená v kúskoch z dielne francúzskej značky Chanel. Niektoré z nich sú replikami skutočných modelov zo starších kolekcií. Napríklad aj modelov, ktoré nosila Claudia Schiffer.
debata

Tento rok bol naozaj bohatý na filmové zážitky. U divákov si získali pozornosť najrôznejšie filmy – bodovali rozprávky, akčné filmy ale aj naozaj originálne počiny.

Ktorým filmom sa najlepšie darilo v roku 2023 čo sa týka tržieb? Prinášame vám TOP 10 najzárobko­vejších filmov, niektoré vás určite prekvapia.

kung fu panda 4 Čítajte viac Trailer na najnovšiu Kung-fu Pandu sľubuje napínavý dej aj zábavu: Po bude čeliť veľkým prekážkam

10. Mission: Impossible – Odplata, prvá časť

Do divadla film prilákal obrovské množstvo ľudí a celosvetovo zarobil viac ako 567 miliónov dolárov. Tentoraz sa Ethan Hunt a tím Impossible Mission Force vydal po stopách nebezpečnej zbrane, ktorá má potenciál zničiť celé ľudstvo. Chcú ju zaistiť skôr, ako sa dostane do rúk šialenca. Počas svojho náročného a nebezpečného pátrania sa však musí neustále obzerať cez plece, pretože z jeho dávnej minulosti sa vynára až príliš živý prízrak.

9. Malá morská víla

Obľúbený rozprávkový príbeh Ariel, krásnej a temperamentnej mladej morskej víly s túžbou po dobrodružstve. Najmladšia z dcér kráľa Tritona a zároveň najodvážnejšia Ariel sa túži dozvedieť viac o svete mimo oceánu a počas návštevy hladiny sa zamiluje do temperamentného princa Erika. Príbeh je plný drámy, vyslúžil si však aj poriadnu dávku kritiky, najmä kvôli farby pleti herečky, ktorá morskú vílu stvárnila. Remake animovanej klasiky od Disneyho priniesol štúdiu zisk a celosvetovo zarobil 569 miliónov dolárov.

8. The Wandering Earth II, v preklade Zem na púti

V blízkej budúcnosti začne Zem ohrozovať Slnko. Vedci prídu s nápadom, že nebudú sťahovať ľudstvo – rovno posunú celú planétu za pomoci množstva motorov. Film sa ukázal byť obrovským úspechom a zarobil viac ako 600 miliónov dolárov.

7. Full Red River

Aj tento film dokazuje, že Čína dokáže vytvoriť poriadne kinotrháky. Full Red River , čierny komediálny thriller z Číny 12. storočia, mapuje záhadný prípad po atentáte na veľvyslanca a chýbajúci list určený pre cisára. Dosiahli mimoriadny finančný úspech, zarobili 673 miliónov dolárov.

6. Spider-Man: Cez paralelné svety

Miles Morales sa vracia s ďalšou kapitolou oskarovej pavúčej ságy, Spider-Man: Cez paralelné svety. Po opätovnom stretnutí s Gwen Stacy je Spider-Man z priateľskej brooklynskej štvrte katapultovaný cez Multiverzum, kde sa stretáva s tímom Spider-ľudí, ktorých úlohou je ochrániť jeho existenciu. Film zarobil viac ako 690 miliónov dolárov.

Zábery z filmu Napoleon Čítajte viac Napoleon valcuje slovenské kiná: Diváci nešetria chválou, hovorí sa o fenomenálnom úspechu

5. Rýchlo a zbesilo 10

V poradí už desiaty prírastok do populárnej akčnej série množstvo ľudí zaujal a to napriek tomu, že sú scény často čoraz absordnejšie. Vin Dieselovi a jeho rodine sa teraz do cesty stavia dávny nepriateľ, ktorého poháňa chuť po pomste. V desiatom filme série sa objaví aj Jason Mamoa, ktorý hrá práve hlavného záporaka. Film v kinách zarobil asi 704 miliónov dolárov.

4. Strážcovia galaxie 3

Peter Quill, ktorý sa stále spamätáva zo straty milovanej Gamory, musí okolo seba zmobilizovať svoj tím na nebezpečnú misiu. V prípade neúspešnej realizácie mohla viesť ku koncu strážcov, ako ich poznáme. Tí sa tentokrát usídlili na planéte Ktoviekde. Tento film bol možno posledným zo série Strážcov galaxie, zarobil viac ako pol miliardy dolárov.

3. Oppenheimer

Snímka Oppenheimer prináša príbeh muža, ktorý svetu „daroval“ atómovú bombu. Režisér Christopher Nolan prepožičal svoj rozprávačský talent životopisnému filmu o vynálezcovi atómovej bomby. Nielen meno režiséra, ale aj herecké obsadenie je predznamenaním mimoriadneho filmového diela. Na čele hereckého zloženia stojí Cillian Murphy, pre ktorého ide už o šiestu spoluprácu s režisérom. Vo filme stvárňuje muža, ktorý riskoval, že zničí celý svet, aby ho tým zachránil. Film zarobil viac ako 950 miliónov dolárov.

2. Film Super Mario Bros.

Súrodenci Mario a Luigi snívajú o tom, že sa im podarí viesť najlepšiu inštalatérsku firmu v New Yorku, čo sa im zatiaľ celkom nedarí. Možno práve preto sú ochotní vrhnúť sa do úloh, ktoré sú zjavne nad ich sily. Hoci kritici film poriadne rozcupovali, deťom sa páčil – film zarobil neuveriteľných 1 361 943 444 d­olárov.

1. Barbie

Absolútne najzárpbkovejším filmom roka 2023 je Barbie. Keď obleteli svet prvé fotky z tejto snímky, rozpútalo sa šialenstvo. Mnohí a mnohé zatracovali nápad nakrútiť hraný film o najznámejšej svetovej bábike, iných si pestrofarebný vizuál okamžite získal. Neskôr štúdio Warner Bros. zverejnilo prvý trailer a ten síce neprezradil mnoho o deji, ale naznačil, že sa zrejme rodí nový fenomén. A tak aj bolo, pričom film celkovo nazbieral 1 441 808 326 d­olárov.

google Čítajte viac Google hasí poriadny problém: Mal potláčať konkurenciu, za urovnanie žaloby zaplatí mastnú sumu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Barbie #Malá morská víla #Oppenheimer