Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Do kín prichádza „výbušná“ akčná novinka. Liam Neeson sa rúti mestom autom, z ktorého niet úniku

Akčná novinka od producentov filmov Non-Stop a Muž vo vlaku má práve premiéru v kinách.

25.08.2023 06:00
Vražedná jazda Foto:
Liam Neeson v novom akčnom trileri Vražedná jazda.
debata

Bankový biznismen vezie svoje deti do školy a počas jazdy mu tajomný hlas v telefóne oznámi, že jeho auto je plné výbušnín. Nesmie z neho vystúpiť, inak auto vybuchne, a zároveň sa musí riadiť pokynmi neznámeho volajúceho. Začínajú sa pekelné preteky s časom.

televizor Čítajte aj V hre je rekordná pokuta: Vypomstí sa Markíze a Jojke snaha vypnúť české stanice na Slovensku?

Matt Turner v podaní Liama Neesona je úspešný americký bankár, ktorý si buduje kariéru v Berlíne a snaží sa zladiť náročnú prácu s rodinným životom. Veľmi sa mu to však nedarí. No práve dnes sľúbil manželke, že aspoň odvezie deti do školy. Počas cesty autom po rannom Berlíne mu zazvoní telefón a záhadný neznámy mu oznámi, že pod jeho sedadlom je bomba, ktorá vybuchne hneď, ako sa niekto pokúsi vystúpiť z auta.

Ak rýchlo nevykoná požadované úlohy, on aj jeho deti vyletia do vzduchu. Ako dôkaz mu volajúci predvedie niekoľko výbuchov, ktorých obeťami sa stanú nevinní ľudia. Uväznený vo svojom aute a v plnej rýchlosti sa Matt vydáva na zbesilú jazdu mestom, počas ktorej musí plniť čoraz šialenejšie a nebezpečnejšie pokyny. Čoskoro má navyše v pätách políciu. Sám proti všetkým, proti času a proti tikajúcej bombe sa snaží zachrániť svoje deti a zistiť, kto s ním rozohral túto smrtiacu hru. Jediná cesta k vykúpeniu a odplate je tá na plný plyn…

Pozrite si zábery z filmu aj nakrúcania:
Zábery z filmu Vražedná jazda Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Záber z akčného trileru Vražedná jazda s Liamom...
farma 15, Čítajte aj Súboj generácii na novej Farme bude poriadne vyhrotený: Otrasú hrou títo súťažiaci?

Keď sa spojí 96 hodín s Kobrou 11 a Nebezpečnou rýchlosťou, vznikne z toho nový akčný triler s názvom Vražedná jazda. Režisérom je Nimród Antal, ktorý si svoje hollywoodske renomé vyslúžil snímkami Motel smrti, Predátori či réžiou niekoľkých epizód seriálu Stranger Things.

Jedným z producentov je Jaume Collet-Serra, ktorý sa podieľal ako režisér aj na predchádzajúcich úspešných trileroch Non-Stop a Muž vo vlaku s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe. Po akcii v lietadle a vo vlaku udržal ikonického herca aj tentoraz v stiesnenom, uzavretom priestore a posadil ho do auta, z ktorého niet úniku.

„Je to rola šitá na mieru Liamovi, využíva v nej všetko, v čom je taký skvelý. Ale je tu aj niečo nové. Jeho hrdina tentoraz nie je bývalý policajt ani bývalý agent a nemá žiadne špeciálne schopnosti ani výcvik. Tentokrát hrá úplne obyčajného chlapíka a je v tom skvelý,“ zložil hereckej legende poklonu producent.

Najnapínavejšiu prehliadku berlínskych pamiatok, akú si len viete predstaviť, si môžete v kinách pozrieť už od 24. augusta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Liam Neeson #filmové premiéry