Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pohľad na ňu vždy uchvátil! Toto sú najlepšie filmy a seriály o kráľovnej Alžbete II.

O britskej kráľovskej rodine bolo nakrútených viacero snímok a seriálov a svetové publikum stále nemá dosť. Nad všetkými trónila práve kráľovná Alžbeta II., ktorá na tróne sedela neuveriteľných 70 rokov a stala sa najdlhšie vládnucou panovníčkou sveta. Zomrela vo štvrtok večer vo veku 96 rokov. Toto sú najlepšie tituly, v ktorých si ju filmári požičali a inšpirovali sa ňou pre svoje diela.

08.09.2022 19:51
alžbeta II. alžbeta, Foto: ,
Kráľovná Alžbeta II. zomrela vo štvrtok večer vo veku 96 rokov.
debata

The Crown (Koruna)

Jedinečný životopisný seriál o živote Alžbety II. zaujal od prvej série, intímny príbeh o britskej kráľovskej rodine je skvostom, úžasnou sondou do čias, keď na mladú Alžbetu dopadla ťažoba kráľovskej koruny a povinností a navždy sa zmenil jej život.

koruna Čítajte aj Iba jediný seriál na svete to dokázal! Takto vyzerá unikátny pohľad na život Alžbety II.
Trailer k 1. sérii Koruny, v ktorej Alžbetu II. stvárnila herečka Claire Foy. Po druhej sérii sa kompletne menilo obsadenie.

Stala sa vecou verejnou, národným majetkom, osobou, ktorá so železnou pravidelnosťou musí popierať samú seba a konať v záujme krajiny.

Trailer k 4. sérii Koruny. V tretej a štvrtej sérii Alžbetu II. stvárnila oscarová herečka Olivia Colman.
Britain Queen Platinum Jubilee Čítajte aj Alžbeta II. dovládla. Británia i svet smúti za kráľovnou

Hlavný autor seriálu Peter Morgan ešte pred prvou klapkou jasne povedal, že seriál bude mať šesť sezón a každé dve sa bude meniť obsadenie, aby sa hodnoverne reprodukovalo starnutie britských monarchov. Netflix sa púšťa do záverečných sezón. Po Claire Foy, Olivii Colman štafetu preberie Imelda Staunton, ktorá stvárni britskú kráľovnú v piatej a finálovej šiestej sérii.

Alžbeta II., princ Philip Mountbatten Čítajte aj Alžbeta II. za manželom veľmi smútila, jej slzy videl celý svet!
Piata séria Koruny sa objaví na Netflixe v novembri. V tejto a poslednej šiestej sérii stvárni panovníčku herečka Imelda Staunton.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Alžbeta II. #kráľovná Alžbeta II.