Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Boj o syna, o návrat na výslnie, o vlastnú dôstojnosť. Záverečná séria Ivety je natočená

Nová séria ukáže Ivetu Bartošovú v období, keď sa jej život dramaticky premenil.

02.02.2024 00:00
Iveta, Karel Šimek, Anna Fialová Foto:
Anna Fialová ako Iveta Bartošová a Karel Šimek ako jej syn Artur v tretej sérii seriálu Iveta.
debata

Padla posledná klapka životopisnej ságy Iveta. Tvorivý tím, na čele s režisérom a scenáristom Michalom Samirom, sa tak po viac ako troch rokoch lúči s osudmi jednej z najznámejších tvárí československej popmusic.

Príbeh divákov tentoraz zavedie do obdobia, keď sa život speváčky dramaticky premenil. Zdá sa, že vypredané haly a profesijné vavríny sú minulosťou. Iveta Bartošová navyše vedie súdne spory o milovaného syna Artura.

Mission: Impossible Dead Reckoning, Čítajte aj Filmový február na SkyShowtime: Na toto sa čakalo dlhé mesiace! Prichádza akčný megahit

Boj o syna a vlastnú dôstojnosť

„Tretia séria je najmä o vzťahu Ivety so synom. Zameriavame sa na jej snahu pobiť sa s osudom a boj o vlastnú dôstojnosť. Tieto témy sú v zakončení našej série veľmi silné a Michalom Samirom aj skvele napísané,“ hovorí kreatívny producent Voyo Matěj Podzimek.

„Bolo by jednoduché sa v poslednej sérii pustiť do moralizovania, ale práve tomu sme sa chceli vyhnúť. Pre mňa je záver Ivety o boji so závislosťami – či už na alkohole alebo toxických vzťahoch. A tiež o strachu požiadať o pomoc. Verím, že vidieť niekoho, komu sa pomoci nedostalo, môže fungovať aj tak, že my ostatní o ňu už požiadať skúsime,“ zhŕňa producentka a kastingová režisérka Maja Hamplová.

Zábery z tretej série seriálu Iveta Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
V tretej sérii seriálu Iveta stvárni Ivetu...

Noví muži v Ivetinom živote

Novými aktérmi v poslednej sérii Ivety budú okrem iného David Prachař, ktorý stvárni úlohu Ivetinho manžela Josefa Rychtářa, a Richard Krajčo v role Ivetinho oddaného fanúšika Zdeňka Macuru.

„Úlohy Josefa Rychtářa a Zdeňka Macuru boli nesmierne zložité v tom, že sa dajú poňať ako karikatúry, a to je to posledné, čo som chcel. S Davidom Prachařom a Richardom Krajčom sme hľadali, kde je tá hranica. Kde je to, aby sme postavu, ktorú si ľudia pamätajú, neimitovali, ale si ju pripomenuli. A u Davida Prachařa to bolo o hľadaní mäkkého r. V momente, keď by sme to urobili tak, že postava Josefa Rychtářa jednoducho ráčkuje, tak je to presne tá karikatúra. A ono to tak v reáli ani nie je. Je to otázka nuansí, detailov a tiež faktu, že David Prachař a Richard Krajčo sú skvelí herci,“ hovorí režisér a scenárista Michal Samir.

Smršť Čítajte aj Smršť na obzore: Mysteriózny triler odhalí temné tajomstvá severného Slovenska

Richard Krajčo sa stretol s búrlivými reakciami a nenávistnými komentármi. „Musím povedať, že som nikdy nedostal také búrlivé reakcie, a tak nenávistné správy na to, že niečo robím, ako v tomto prípade. Čo ma zaskočilo. Tu, zrejme ako je tá kauza stále trošku živá a nejako sa všetkých dotýka, by boli niektorí asi radšej, keby sa to vôbec neobjavilo. Takže som sám zvedavý. Zdeňka Macuru som poňal tak, ako som to cítil. Zaujímavé na tom príbehu je hlavne to, že neexistuje čierna a biela, každý si nesie nejaký podiel viny. Myslím si, že Zdeněk Macura mal Ivetu rád, a to je to, čo som tam chcel dostať. Kam ich život v tom príbehu zavial, je druhá vec,“ hovorí Krajčo.

Anna Fialová, ktorá stvárňuje Ivetu Bartošovú vo všetkých troch sériách, takto hodnotí spoluprácu so svojimi hereckými kolegami: „Karel Šimek, ktorý hrá Ivetinho syna Artura, je výborný a koľkokrát ma dojíma, ako to celé prežil. Myslím si, že to pre chlapca v jeho veku muselo byť náročné. S Davidom Prachařom hráme niekoľko predstavení, poznáme sa dlho, takže to bolo skvelé ako vždy. S Richardom Krajčom sme sa nepoznali, ale bola to veľmi pekná spolupráca. Avšak tie veci, ktoré spolu v Ivete máme, nie sú popísateľné slovami ako krásny alebo pekný. To, čo sme spolu točili, príjemné nebolo.“

V minisérii sa ďalej objaví Filip Rajmont ako niekdajší kráľ bulvárnych médií Pavel Novotný so svojou podriadenou novinárkou a tiež Ivetinou kamarátkou Gabi v podaní Zuzany Zlatohlávkovej. Jana Stryková stvárni Gabininu úhlavnú konkurentku, bulvárnu novinárku Simonu. V úlohe Ivetinej mamy Svatavy Bartošovej sa vráti Alena Mihulová.

Survivor Čítajte aj Rekordný záujem o najdrsnejšiu reality šou sveta: Poznáme dátum štartu novej série!

Posledná klapka

Posledná klapka Ivety padla v Kultúrnom centre v Turnove, kde sa nakrúcali scény z jej svitavského koncertu. „Bol to koncert, ktorý sa Ivete veľmi podaril. Cítila nábeh na svoj comeback, mala preplnenú sálu a naozaj jej to sadlo“ hovorí scenárista a režisér Michal Samir, ktorý prácou na sérii strávil sedem rokov života. „Na začiatku sme boli všetci nadšení, že sa to deje, že máme tú príležitosť. A zrazu je tu už tretia séria, ktorá je o nádeji. Asi to bude znieť trochu nadnesene, ale ja – rovnako ako Iveta – prežívam veci trochu viac, než je možno dobré, a preto sme sa spolu, myslím si, trochu hľadali.“

„Z nejakého dôvodu si väčšina ľudí vybavuje Ivetu Bartošovú cez posledné roky jej života. My sme však jej osud poňali v širšom kontexte a zmapovali všetky tri zásadné dekády. Verím, že aj vďaka tomu si postupne uvedomujeme, aká významná osoba československej popmusic a šoubiznisu to bola, a dochádza nám, na čo všetko už sme vlastne zabudli. Navyše, keď s niekým strávite tri roky, tak je to jednoducho veľká vec,“ dodáva Podzimek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iveta Bartošová #Voyo #seriál Iveta