Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mali by ste si dať pozor na podvodné SMS správy. Neklikajte na žiadne odkazy, upozorňuje polícia

Polícia upozorňuje na podvod, odosielatelia falošných SMS predstierajú, že sú Slovenská pošta.

18.12.2023 00:00
Slovenská pošta pobočka Považská Bystrica Foto:
Slabá vyťaženosť pobočky na najväčšom považskobystrickom sídlisku? Ľuďom to nejde do hlavy.
debata (1)

Polícia upozornila na falošné SMS vydávajúce sa za Slovenskú poštu. Podvodníci v nich žiadajú o potvrdenia pre neexistujúce balíky. Informuje o tom na svojom webe.

Podobné podvody sa udiali už niekoľkokrát, mnoho ľudí však stále dokáže podvodníkom naletieť. Za to, že kolujú práve teraz, môžu práve prichádzajúce sviatky. Existujú však znaky, podľa ktorých môžete podvodnú SMS rozoznať.

Threads, Facebook, Meta, Twitter Čítajte viac Na Slovensko príde nová sociálna sieť. Chce konkurovať Muskovej X, Zuckerberg má veľké ambície

„Tieto správy sú obzvlášť pred Vianocami, keď mnohí z nás netrpezlivo čakáme na SMS o dodaní vianočných darčekov, veľmi nebezpečné. Ľahko sa môže stať, že si v strese nevšimnete, že nejde o skutočnú SMS,“ uviedli policajti.

Odporúčajú neklikať na akékoľvek odkazy, ktoré do správy pošle neznáme číslo. Pri neistote, či ide o pravú alebo falošnú SMS, je potrebné ju radšej overiť u dodávateľa. Vždy si tiež spomeňte, či ste si skutočne niečo objednali a či mala byť dodávateľom naozaj Slovenská pošta.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská pošta #Hoaxy a podvody