Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Do kín prichádzajú najočakávanejšie filmy roka: Nová Perinbaba, Aquaman, Wonka a vracia sa aj Láska nebeská!

Pozrite si 10 tipov na filmy, ktoré budú mať v decembri premiéru v kinách.

03.12.2023 00:00
Perinbaba a dva svety, plagát Foto:
Perinbaba a dva svety
debata

Na plátnach kín sa bude pred Vianocami putovať do bájnej krajiny hojnosti, liezť na čokoládové stromy či bojovať v mýtickej Atlantíde. Čiernym humorom sú prešpikované škandinávske Vianoce a plné romantiky zase tie britské. A deti si po Mimoňoch, spievajúcich zvieracích hviezdach a maznáčikoch s tajným životom zamilujú ďalších hrdinov.

berlin, papierový dom, la casa de papel, Čítajte viac Seriálový december: Pripravte sa na neskutočne dobrý záver tohto televízneho roka!

Perinbaba a dva svety

Jeden z najočakávanejších slovenských filmov súčasnosti a zároveň veľkolepá filmová rozlúčka s režisérskou legendou Jurajom Jakubiskom prichádza do kín 7. decembra. Pokračovanie kultovej vianočnej rozprávky je plné fantázie, trikov aj humoru a prináša príbeh pre všetky generácie.

Hlavnou postavou je Lukáš, syn Alžbetky a Jakuba z pôvodnej rozprávky, ktorý sa rozhodne vydať do bájnej krajiny hojnosti, ktorá podľa legendy leží za siedmimi horami a siedmimi morami až na samom konci sveta. Túži nájsť pravú lásku a šťastie. Na ceste ho chráni a pomáha mu jeho kmotra Perinbaba, zatiaľ čo Zubatá sa mu snaží ublížiť a kladie mu polená pod nohy podobne ako jeho otcovi Jakubovi.

Wonka

Keď nádejný Willy Wonka dorazí do sveta výroby čokolády, nemá nič iné ako pár mincí vo vrecku a klobúk plný snov – jedným z nich je otvoriť si vlastný obchod s čokoládou. Jeho sny ale prekazí Čokoládový kartel a ziskuchtivá pani Drhná. No vďaka jeho dôvtipu, talentu a nových kamarátov sa Willy vydáva na veľké čokoládové dobrodružstvo a zistí, že kým väčšina ľudí uprednostní chamtivosť pred dobrom, všade sa nájde svetielko nádeje – stačí len použiť svoju fantáziu.

V hlavnej úlohe rozprávkového veľkofilmu sa predstavuje Timothée Chalamet, chýbať nebude svojská postavička Umpa Lumpu, ktorého si s chuťou zahral Hugh Grant, medzi ďalšími tvárami nájdeme Rowana Atkinsona, Sally Hawkins či takmer nespoznateľne zamaskovanú Oliviu Colman.

Aquaman a stratené kráľovstvo

Black Manta, stále poháňaný potrebou pomstiť smrť svojho otca, sa nezastaví pred ničím, aby Aquamana raz a navždy porazil. Tentoraz Black Manta ovláda silu mýtického Čierneho trojzubca, ktorý uchováva starodávnu a zákernú silu. Aby ho porazil, Aquaman sa obráti na netradičného spojenca – svojho uväzneného brata Orma, bývalého kráľa Atlantídy.

Film je pokračovaním filmu Aquaman z roku 2018, ktorý zarobil 1 miliardu dolárov. V druhom filme o Aquamanovi sa opäť predstaví Jason Momoa, ale aj Patrick Wilson, Nicole Kidman či Amber Heard.

Šťastné a krvavé

Severská hororová komédia o americkej rodine, ktorá netuší, že zapadnúť medzi svojráznych škandinávskych vidiečanov bude jej najmenší problém. „Vianočný“ film Šťastné a krvavé je prešpikovaný skrz naskrz čiernym humorom, satiricky si uťahuje zo stereotypov rozdielnych národov. Prítomnosť mystických elfov už len dotvára kúzlo dokonalej nočnej mory.

Bill, jeho manželka a dve dospievajúce deti sú prototypom naivnej americkej rodinky. Keď Bill zdedí po strýkovi starú horskú usadlosť v Nórsku, nadšene sa pred Vianocami sťahujú do svojho nového domova s vyhliadkou premeniť nehnuteľnosť na zárobkový podnik. Ich predstava o romantickom zasneženom severe nemôže byť vzdialenejšia realite…

Každý rodený severan totiž vie, že správna škandinávska usadlosť má stodolu a v nej samozrejme žije prastarý elf, ktorý má rád svoj pokoj. Existujú prísne pravidlá, ako udržať stodolového škriatka šťastného, aby neškodil. Tým najdôležitejším je – žiadne spoločenské oslavy, žiadne návštevy! Keď sa Bill rozhodne v stodole usporiadať veľký vianočný večierok, pokojný elf sa nevítaných votrelcov rozhodne nemilosrdne zbaviť za každú cenu.

madame web, Čítajte viac Bude to hit alebo prepadák? Toto bude film o Spider-Manovi bez Spider-Mana

Lieta v tom

Česká romantická komédia o tom, čo všetko sa môže stať, keď sa zapletiete do jedného „nevinného“ klamstva. Hlavný hrdina Lukáš (Kryštof Hádek) chce ešte naposledy potešiť svoju chorú mamu, ktorá zo všetkého najviac túži po vnúčatách. Nenapadne mu nič lepšie, než presvedčiť prostorekú tehotnú susedu a bývalú striptérku Natáliu (Kristína Svarinská), aby predstierala, že je jeho nastávajúcou a budúcou matkou jeho dieťaťa.

No čo čert nechcel, Lukášova mama sa zázračne uzdraví. Teraz sa za žiadnu cenu nesmie dozvedieť pravdu a Lukáš s Natáliou tak musia naďalej predstierať, že sú ako dve zamilované hrdličky. Do svojej hry sa začnú čoraz viac zamotávať a čoskoro sa strhne lavína nedorozumení a trapasov. Do udržania lži a mamičkinho šťastia sú postupne zatiahnutí aj ďalší členovia rodiny, priatelia, kolegovia z práce a vlastne aj všetci ostatní. Čoskoro v tom budú lietať úplne všetci…

Dcéra divočiny

Helena žije idylický život. Má milujúceho manžela, krásnu dcéru, domov, stabilnú prácu. Ale má aj tajomstvo. Ako dieťa vyrastala s matkou a drsným otcom hlboko uprostred močiarov a lesov, ďaleko od akejkoľvek civilizácie. Poznala len ich chatu, lesy a bažiny. Otec ju učil, ako prežiť v drsnej divočine, ako stopovať a loviť zver. Zároveň si s ňou vytvoril desivo blízke puto.

O dvadsať rokov neskôr žije Helena so svojím manželom a dcérou normálny, takmer idylický život. Zmenila si meno a jediné spomienky na drsné detstvo a väznenie v lese sú tetovania, ktoré jej „daroval“ otec. Jej ilúzia normálneho života sa rozbije vo chvíli, keď sa v médiách objaví správa, že jej otec, prezývaný „Kráľ bažín“ ušiel z väzenia. Helena sa musí postaviť svojej minulosti a nájsť otca skôr, ako on nájde ju. Alebo ešte horšie, skôr ako on nájde jej manžela a dcéru

Traja mušketieri: Milady

Druhá časť dvojdielnej filmovej adaptácie románu Alexandra Dumasa. Constance je unesená pred D'Artagnanovými očami. Pri šialenej snahe zachrániť ju, je mladý mušketier nútený spojiť svoje sily so záhadnou Milady de Winter. No keď je vyhlásená vojna a Athos, Porthos a Aramis sa už pridali na front, strašné tajomstvo z minulosti naruší všetky staré spojenectvá. Keďže kráľ sa dostáva čoraz viac pod kontrolu kardinála Richelieua, D'Artagnan a mušketieri sú poslednými baštami pred chaosom.

Osud ich však vtiahne do sprisahania a postaví ich pred strašnú voľbu: budú musieť obetovať tých, ktorých milujú, aby dokončili svoju misiu? Hlavné úlohy stvárňujú Eva Green, François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris, Pio Marmaï, Louis Garrel, Vicky Krieps, Ivan Franek a ďalší.

Aspoň jeden gól

Futbalový štadión v Coffs Harbour v Austrálii. Futbalový tím Austrálie práve vytvoril svetový rekord v najvyššom víťazstve v medzinárodnom futbalovom zápase v pomere 31:0. Zdolaný tím Americkej Samoy sa po tejto porážke v kvalifikácii na majstrovstvách sveta stane terčom posmechu športového sveta – a pripraví tak pôdu pre film maorského režiséra Taiku Waititiho (Jojo Rabbit, Thor: Ragnarok).

Táto katastrofálna prehra sa stala najhoršou porážkou v histórii medzinárodného futbalu, ponížením, ktoré viselo nad malým tichomorským ostrovom Americká Samoa ako neúprosný mrak. Tím Americkej Samoy zostal na najnižšom mieste svetového rebríčka FIFA až do novembra 2011. V hlavnej úlohe trénera, ktorý sa podujme na trénovanie najhoršieho tímu na svete, sa predstavil skvelý Michael Fassbender.

Vtáci sťahováci

Po Mimoňoch, spievajúcich zvieracích hviezdach a maznáčikoch s tajným životom predstavuje štúdio Illumination ďalších hrdinov, ktorých si zamilujete. Pozývajú vás na vzrušujúci let do neznáma v príbehu o kačacej rodine, ktorá zatúži po nevídanom dobrodružstve.

Pokiaľ nevystrčíte päty z domu, nič sa vám nestane. To je v skratke životná filozofia kačacieho otca Mallarda, ktorý svoju manželku Pam a ich dve deti neustále presviedča o prednostiach ich domáceho rybníka, za ktorým sa nachádza len divočina a nebezpečenstvo. Pam je však unavená z jednotvárneho života a želá si, aby jej deti zažili to, po čom ona sama túži. Pozrieť sa do sveta a spoznať nádherné miesta.

Keď na ich rybníku pristane sťahovavá kačacia rodinka s napínavým príbehom o ďalekých miestach, je rozhodnuté. Napriek otcovým protestom sa celá rodina vydá z idylického amerického vidieka na exotickú Jamajku! Znie to skvelo, pokiaľ by sa nevybrali opačným smerom a neskončili v džungli mesta, ktoré nikdy nespí, New Yorku. Tu ich čakajú dobrodružstvá na každom kroku, vrátane tých, ktoré by si najradšej odopreli.

Láska nebeská

Všetky romantické duše môžu opäť zažiť snáď najznámejší vianočný hit s hviezdnym hereckým obsadením na veľkom plátne. Po 20 rokoch od svojej premiéry sa do kín vracia Láska nebeská v reštaurovanej verzii. Citové vzplanutia, milenci a milenky, manželia a manželky, otcovia a synovia, rocková hviezda, tí všetci prežívajú nie jednu lásku nebeskú, ale hneď desať jej rôznych podôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Perinbaba a dva svety