Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bude to koncert roka? Na pódium sa vďaka umelej inteligencii vráti Elvis

Umelá inteligencia pomôže k návratu veľkej hviezdy.

15.01.2024 00:00
Elvis Presley Foto:
Na snímke z roku 1977 Elvis Presley vystupuje v meste Providence len tri mesiace pred svojou smrťou.
debata (1)

Umelá inteligencia nám dáva naozaj obrovské možnosti. Môžeme byť vďaka nej produktívnejší, zbaviť sa nudných činností či pomôcť svojej kreativite. Vďaka umelej inteligencií sa dokonca môžu vrátiť umelci, ktorí už roky nie sú medzi nami. Tento rok čaká návrat Elvisa Presleyho, ktorý sa objaví v Londýne.

Rokenrolová legenda Elvis Presley sa na konci roka 2024 vráti na londýnske javisko v podobe hologramu v šou vytvorenej pomocou umelej inteligencie. Napísala to agentúra AFP s odvolaním sa na usporiadateľov.

V predstavení s názvom Elvis Evolution predvedie „spevák“ na pódiu svoje najväčšie hity ako Suspicious Minds, Jailhouse Rock a Hound Dog. Ide vlastne o avatara vytvoreného na základe tisícov koncertných videí a snímok natočených v súkromí ľuďmi blízkymi memphiskému hudobníkovi. Pomocou umelej inteligencie z nich bola vytvorená „neuveriteľne autentická verzia Elvisa“, uviedol Andrew McGuinness, generálny riaditeľ spoločnosti Layered Reality, ktorá za projektom stojí.

NOISE artillery Čítajte viac Šéf dabingového štúdia: Český dabing má históriu, nemožno ale tvrdiť, že je aktuálne lepší ako ten náš

Britská spoločnosť podpísala „mnohomiliónovú zmluvu“ so spoločnosťou Authentic Brands Group, ktorá spravuje práva na pozostalosť zosnulého rokenrolového kráľa, aby získala prístup k týmto archívom a usporiadala predstavenie po celom svete.

Prvé predstavenie sa uskutoční v novembri 2024 v britskej metropole, ďalšie sú zatiaľ plánované v Las Vegas, Berlíne a Tokiu.

Jeho odkaz je stále živý

Ešte pred Elvisom pripravila spoločnosť Pophouse Entertainment v Londýne šou švédskej diskotékovej skupiny ABBA, v ktorej kvarteto predstavovali digitálni avatari.

Odkaz Elvisa, ktorý bol na vrchole svojej slávy medzi 50. a 70. rokmi minulého storočia, je stále živý. Desiatky rokov po jeho smrti sa svetová rokenrolová ikona, ktorá by tento rok mala 89 rokov, stala námetom životopisného filmu s názvom Elvis od režiséra Baza Luhrmanna, ktorý vyšiel v roku 2022. V niektorých krajinách v kinách práve beží film Priscilla o Elvisovej rovnomennej manželke, ktorý natočila Sofia Copollová.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Elvis Presley #umelá inteligencia