Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Česká televízia odtajnila jesenný program. Ponúkne nový seriál, pokračovanie Osady i návrat StarDance

Česká televízia predstavila svoju jesennú programovú štruktúru.

28.07.2023 06:00
Česká televízia Foto:
debata (1)

Seriálová novinka, pokračovanie obľúbeného komediálneho seriálu, tanečná horúčka, zaujímavé dokumenty alebo filmové premiéry. Česká televízia predstavila svoju jesennú programovú štruktúru.

Didier Stoessel Čítajte aj Je televízia umierajúce odvetvie? Ani náhodou, tvrdí šéf CME. Video stále rastie, rozvíjame tzv. fast TV

Nevyriešené kauzy nedajú spávať Miroslavovi Krobotovi v detektívnom seriáli OKTOPUS, s druhou sériou sa vrátia osudy víkendových obyvateľov Osady, známe osobnosti budú súťažiť o titul kráľovny či kráľa tanečného parketu v už dvanástej sezóne StarDance.

Známe osobnosti v dvanástej sezóne StarDance. Foto: ČT
StarDance 2023 Známe osobnosti v dvanástej sezóne StarDance.

Jiří Havelka v premiérovom dokumentárnom cykle odhalí Ako sa robí dobrá škola, z kín sa na televízne obrazovky presunie Buko, Betlehemské svetlo, Grand Prix alebo BANGER. a novinky predstaví tiež iVysílání.

Jesenné novinky Českej televízie
Video

Pestrá jeseň na ČT

„Česká televízia tento rok oslavuje celý rad jubileí – od sedemdesiatich rokov televízneho vysielania u nás až po desiate výročie Art a Déčka. Tomu zodpovedá i pestrý program, ktorý sme pre divákov pripravili,“ hovorí generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák.

Matematika zločinu, maštalír, Čítajte aj Matematika zločinu odkrýva, čoho sa všetci bojíme. Inšpirovaná je skutočnou udalosťou a úspešným podcastom

Jesenný program odštartuje už poslednú augustovú nedeľu seriál OKTOPUS. Odložené prípady v ňom budú počas trinástich týždňov vyšetrovať Miroslav Krobot a Marika Šoposká. „Ich kapitánske duo je natoľko obskúrne, že od neho neočakávajte symbiózu. Odlišnosť je totiž nevyhnutným korením ich spolupráce. Reálnymi prípadmi sme sa nechali len ľahko inšpirovať, všetko ostatné je čistá fikcia,“ hovorí režisér a scenárista Jan Pachl.

Marika Šoposká a Miroslav Krobot v novom... Foto: ČT
OKTOPUS Marika Šoposká a Miroslav Krobot v novom seriáli OKTOPUS.

Do malebného kraja Berounky a nižborských rybníkov sa po dvoch rokoch vrátil štáb Radka Bajgara, aby vo fiktívnej osade Záhoří nakrútil druhú sériu komediálneho seriálu Osada. „Scenárista Petr Kolečko ani ja chatu nemáme a skoro žiadnych chatárov nepoznáme. Ten chatársky život si vlastne len predstavujeme, domýšľame. Pracujeme s metaforou veľkého sveta, ktorý sme vtesnali do chatárskej osady. Na malom priestore tu vedľa seba žijú ľudia, ktorí sa do harmonického spolužitia vlastne nútia. Spoločné majú veľakrát len to, že v danej lokalite vlastnia chatu. A my sa snažíme pre nich mať pochopenie,“ vysvetľuje režisér Radek Bajgar.

Na jeseň sa na obrazovky Českej televízie vráti... Foto: ČT
Osada 2 Na jeseň sa na obrazovky Českej televízie vráti komediálny seriál Osada v novej sérii.

Ako sa robí dobrá škola a aké by mohli byť české školy budúcnosti načrtne desaťdielny dokumentárny seriál. „Výber nebol náhodný, chceli sme predstaviť široké spektrum škôl a rôzne prístupy. V každom type školy ukazujeme, čím je iná než tie ostatné,“ vysvetľuje kreatívna producentka Lenka Poláková. V zariadeniach, kde už reforma prebieha, sa roly sprievodcu zhostil herec a režisér Jiří Havelka.

Sprievodcom dokumentárneho seriálu Jak se dělá... Foto: ČT
Jak se dělá dobrá škola, Jiří Havelka Sprievodcom dokumentárneho seriálu Jak se dělá dobrá škola bude herec a režisér Jiří Havelka.

ČT2 prinesie slovenský seriál Iveta, ktorý mal začiatkom roka premiéru v TV JOJ a stal sa najúspešnejším programom televízie za posledných niekoľko rokov. Stojí za ním režisér Jan Hřebejk, kameraman Martin Žiaran (trebišovský rodák) a scenárista Petr Kolečko.

Záber zo seriálu Iveta na Jojke. Foto: TV JOJ
iveta, Záber zo seriálu Iveta na Jojke.

Nedeľné filmové premiéry

Na nedeľné večery sú pripravené premiéry filmov, ktoré mohli vidieť návštevníci kín. Divákom sa na obrazovke vôbec prvýkrát predstaví psychologická dráma s prvkami sci-fi Běžná selhání režisérky Cristiny Grosan, komédia Buko Alice Nellis, Betlémské světlo Jana a Zdeňka Svěrákových či Grand Prix Jana Prušinovského. Nebudú chýbať ani dobový film Slovo Beaty Parkanovej či dráma BANGER. Adama Sedláka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česká televízia #televízna sezóna 2023/2024