Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Billa bude mať nového generálneho riaditeľa. Zmena nastáva po necelých troch rokoch

Zmena vo vedení Billa Slovensko nastane 1. januára 2024.

20.10.2023 13:00
Billa Foto:
debata

Spoločnosť Billa bude mať od 1. januára 2024 nového generálneho riaditeľa. Marek Doležal, ktorý je v súčasnosti prevádzkovým riaditeľom spoločnosti Penny v Rumunsku, nahradí Arnda Riehla, ktorý tento post zastával od apríla 2021.

V koncerne REWE Group, do ktorého BILLA patrí, pôsobí Marek Doležal od roku 2014, keď nastúpil na pozíciu vedúceho nákupu v spoločnosti Penny Česká republika. V roku 2021 bol vymenovaný za prevádzkového riaditeľa spoločnosti Penny Rumunsko.

Sven Reinhard, Paul Pauls Čítajte aj Kaufland má nového generálneho riaditeľa. Po trinástich rokoch sa mu ťažko odchádzalo zo Slovenska

„Prebrať vedenie Billa na Slovensku bude pre mňa cťou a výzvou. Arnd Riehl odviedol za posledné tri roky skvelú prácu, vďaka ktorej sa spoločnosť posunula vpred míľovými krokmi. A to aj napriek pandémii, energetickej kríze či inflácii. Našou prioritou budú aj naďalej a v prvom rade spokojní zákazníci, ktorým chceme poskytnúť aj široký sortiment potravín a novinky od slovenských výrobcov, ale tiež špeciality z jednotlivých regiónov. Uvedomujeme si dôležitosť podpory domácej ekonomiky, preto budeme ďalej rozvíjať spoluprácu so slovenskými dodávateľmi. V neposlednom rade je naším cieľom udržiavanie vysokej kvality potravín za výhodné ceny,“ povedal Doležal.

Marek Doležal bude od 1. januára 2024 novým... Foto: Billa
Marek Doležal, Billa Marek Doležal bude od 1. januára 2024 novým generálnym riaditeľom Billa Slovensko.

Marek Doležal pracoval v minulosti na rôznych manažérskych pozíciách v spoločnosti Tesco v Českej republike a na Slovensku. Vo funkcii generálneho riaditeľa Billa na Slovensku sa bude zodpovedať Espenovi B. Larsenovi, členovi predstavenstva REWE International AG. Arnd Riehl po odchode z vedenia slovenskej Billy zostáva naďalej pôsobiť v koncerne REWE Group.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Billa #personálne zmeny