Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hororová kartová hra? Áno! Toto je unikátny kúsok vo svojom žánri

Inscryption je zaujímavá a trochu strašidelná single-player kartová hra s komplikovaným príbehom, ktorý však nie je treba úplne vedieť.

06.03.2022 07:00
Inscryption Foto:
Inscryption je mierne hororová kartová hra, ktorá okrem budovania balíčka využíva aj prvky escape roomov.
debata

Je plná unikátnych mechaník, zaujímavých súbojov, skvelých hádaniek a vďaka viacerým dejstvám obsahuje množstvo obsahu. Vďaka týmto vlastnostiam v žánri kartových počítačových hier značne vyniká.

Mnohovrstvový príbeh je na najviac zastúpený tzv. prvým dejstvom, v ktorom je hráč zaseknutý v ponurej osamelej chalupe s démonickou bytosťou, ktorá šetrí hráčov život, kým je schopný držať s ňou krok v kartovej hre. Prostredníctvom mnohých rozhodnutí a súbojov je vyrozprávaný príbeh zatúlaného dobrodruha. Pomedzi súboje protivník benevolentne dovolí hráčovi pohybovať sa po kabíne, čo je treba využiť na útek po vyriešení množstva hádaniek.

Herné mechaniky sú podobne hrozivé ako prostredie – napríklad na zahranie kariet sú využité obety iných kariet a balík je vylepšovaný pomocou rozhodnutí, ktoré väčšinou nie sú zadarmo alebo bez risku. Počas súbojov je možné využiť rôzne predmety, ktoré sú získané počas predchádzajúcich pokusov. Každý nepodarený pokus má za výsledok silnú hráčom vytvorenú “posmrtnú kartu”, ktorú je možné nájsť v nasledujúcich pokusoch.

Po vyriešení hádaniek skrytých v hre a v chalupe a porazení bytosti v kartách je odomknutá ďalšia časť hry. Zasadená je v retro verzii hry a obsahuje mnoho nových mechaník a možností a tiež komplexnejší proces vytvárania balíčka. Cieľom je poraziť ostatných “Pisárov”, ktorí rovnako ako už porazená démonická bytosť majú schopnosť vytvárať karty.

Inscryption je mierne hororová kartová hra, ktorá okrem budovania balíčka využíva aj prvky escape roomov. Vyvinutá bola indie vývojárom Danielom Mullinsom a vydaná na konci roka 2021. Namiesto hry proti ostatným hráčom sa sústredí na pútavý single player plný unikátnych mechaník a rozhodnutí.   Autor je študent FIIT STU, fanúšik ambient hudby a retro hier.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gaming #Inscryption