Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čím môže prekvapiť komunitný mód na Portal 2? Nie prekvapivo ... ďalším portálom!

Portal Reloaded je dostupný zadarmo.

29.01.2022 07:00
Portal reloaded Foto:
Portal Reloaded
debata

Portal je séria mnohým známa. Čo začalo ako projekt niekoľkých vysokoškolákov, ktorí boli potom zamestnaní spoločnosťou Valve, sa vďaka svojim dvom hlavným hrám zaradilo medzi najpopulárnejšie a najuznávanejši­e série.

Od vydania Portal 2 uplynulo už vyše 10 rokov, počas ktorých bolo oficiálne vydané iba VR Demo, ktoré neobsahovalo portály. Fanúšikovia však mali čo hrať, vďaka množstvu komunitou vytvorených módov a levelov pre obe hry, ktoré využívali ich mechaniky v nových a zložitejších situáciách.

Medzi ne patrí aj prednedávnom zverejnený Portal Reloaded. Je to komunitný mód na hru Portal 2 vytvorený postupne v rozmedzí niekoľkých rokov tvorcom, ktorý sa na stránke projektu oslovuje Jannis. Nadväzuje na jej známe mechaniky, ako sú samozrejme portály, puzzle elementy, svetelné mosty a iné. Rozšírenie spočíva v prítomnosti nového typu portálu, ktorý umožňuje cestovať v čase medzi súčasnou a ‘budúcou’ verziou levelu, od čoho sa odvíjajú postupne zložitejšie levely.

Portal Reloaded Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Všetky tri portály umiestnené vedľa seba.

Mód postupne hráča zoznamuje s konceptom novej mechaniky – cestovaním medzi dvoma verziami. Akcie v súčasnosti majú vplyv na budúcnosť, avšak nie naopak, na princípe čoho je potrebné jednotlivé levely riešiť. Prítomné sú komplexné puzzle levely, nad ktorými si aj portál “veteráni” budú lámať hlavu desiatky minút, ako aj levely využívajúce fyziku – skok cez 2–3 portály sa vie vďaka použitiu dvoch prepojených verzií levelu zmeniť na skok šiestimi.

Portal Reloaded je v súčasnosti možné získať zadarmo na platforme Steam, požiadavkou je vlastnenie základnej hry – Portal 2. Portal Reloaded je tvorený vyše dvadsiatimi levelmi, cez ktoré sa má dostať testovaný subjekt 4509 (a nie zvyčajná protagonistka Chell). Levely sú voľne prepojené uzavretým príbehom, ktorý je oddelený od príbehu hlavnej série.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Portal Reloaded