Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nestarnúca klasika Tetris. Čím vie dnes zaujať už takmer 40-ročná logická hra?

Hra s jednoduchým konceptom už desiatky rokov patrí medzi najpredávanejšie herné tituly.

22.01.2022 07:00
Tetris Foto:
Tetris Effect: Connected
debata

Nestarnúca klasika s jednoduchým konceptom, ktorá už niekoľko desiatok rokov patrí medzi najpredávanejšie herné tituly. Zavítala na takmer každú platformu, od počítačov 80-tych rokov až po súčasné konzoly.

Táto inštalácia hernej série zaujme najmä svojím výzorom a neomrzí vďaka množstvu herných módov.

Vizuálne potešujúci zážitok je vhodne podfarbený hudbou odrážajúcou udalosti v hre. Tomuto zážitkovému hraniu je venovaný najmä herný mód Journey, ktorý hráčov postupne vezme na rôzne miesta, ako sú hĺbky oceánu alebo abstraktnejšie lokácie. Hru ozvláštňujú aj nové mechaniky, ako je napríklad tzv. Zone, počas ktorej vyčistené riadky iba klesnú na dno, vďaka čomu je možné naraz vyčistiť vyše 20 riadkov.

Vyhovené je hráčom rôznej zručnosti vďaka úrovniam obtiažnosti. Skúsenejších hráčov zaujmú herné módy, ako sú maratón a šprint, ale prítomné sú aj zaujímavé módy zamerané na hranie za určitých špeciálnych podmienok a cieľov.

Tetris Effect obdržal prívlastok Connected niekoľko rokov po svojom vydaní. Spolu s týmto prívlastkom boli pridané módy umožňujúce spojiť sily s online spoluhráčmi. Je však možné aj merať si sily online s protivníkmi z celého sveta, s rebríčkami viditeľnými pre všetkých hráčov. Módy siahajúce od modernejších módov obsahujúcich pre niektorých známe mechaniky, až po mód presne napodobňujúci NES verziu z roku 1989, vývinu ktorého pomáhal aj pokročilý hráč tejto verzie.

zväčšiť Tetris Effect: Connected Foto: Enhance Games
tetris illustration img 4 Tetris Effect: Connected

Tetris Effect: Connected je možné nájsť na takmer všetkých veľkých platformách – Windows PC, PlayStation 4, Xbox One a SeriesX/S, Nintendo Switch a Oculus Quest. Posledný z menovaných poskytuje najviac pohlcujúci zážitok, ktorý bol podkladom pre tento titul.

Autor je študent FIIT STU, fanúšik ambient hudby, retro hier a Doty 2.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tetris Effect