Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Potrebujete sa schladiť počas horúceho leta? Riadnu dávku zimomriavok zažijete v najnovšom príbehu kultového hororu

Na dvere kín zaklope už 6. júla.

23.06.2023 06:00
Ty Simpkins film  Insidious: Červené dvere Foto:
Ty Simpkins v pokračovaní hororu Insidious: Červené dvere.
debata

Ak sa nebojíte tmy, po najnovšom príbehu kultovej série Insidious môže byť všetko inak. Tvorcovia Jason Blum a James Wan si pre fanúšikov hororu pripravili riadnu dávku zimomriavok na schladenie počas horúceho leta.

markíza, tv markíza, logo, Čítajte aj Zabudnite na starú verziu: Markíza chystá veľký reštart legendárnej televíznej šou

Filmovým divákom netreba túto sériu nijako zvlášť predstavovať: majstrovsky stupňované napätie, dokonale načasované ľakačky, krv tuhnúca v žilách, zvláštna schopnosť hlavných aktérov astrálne cestovať do desivej mimozmyslovej dimenzie Further a zažívať tam veci, na ktoré si nechcú pamätať.

Patrick Wilson vo filme Insidious: Červené dvere. Foto: Courtesy of Screen Gems
Patrick Wilson film Insidious: Červené dvere Patrick Wilson vo filme Insidious: Červené dvere.

V novej snímke Insidious: Červené dvere sa do deja vracia pôvodné obsadenie, vrátane Patricka Wilsona, ktorý zároveň debutuje ako režisér a dokonca k filmu naspieval aj pieseň. Staré známe tváre vstupujú do záverečnej kapitoly desivej ságy o rodine Lambertovcov, aby sa raz a navždy zbavili svojich démonov.

Po desiatich rokoch od posledného stretnutia trápi Josha Lamberta (Patrick Wilson) nesústredenosť a výpadky pamäte. Rozhodne sa zvoľniť tempo a odviezť syna Daltona (Ty Simpkins) na výšku, kam ide študovať umenie. Práve umenie však odomkne dvere, ktoré mali zostať navždy zavreté. Keď má Dalton nakresliť skúsenosť, ktorá ho definuje, zisťuje, že spomienku na ňu si nevie vybaviť.

kaley cuoco, based on true story, Čítajte aj Posledný seriál na dlhší čas: Toto je rozlúčková novinka s Penny z Teórie veľkého tresku

Napriek tomu jeho kresba spúšťa desivo bolestné vidiny, s ktorými sa zdôverí otcovi. Otec a syn Lambertovci si potrebujú spomenúť, aké puto ich naozaj spája. A tak sa vydávajú na doteraz najtemnejšiu výpravu do nadprirodzena, aby sa raz a navždy vysporiadali so svojimi démonmi.

Hrôzostrašné nástrahy číhajú za dverami kín už od 6. júla 2023.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Insidious: Červené dvere