Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

10 kinotipov na september: Adrenalín so Stathamom a Stallonem, české sci-fi s Ondríkom i nová kapitola After

Septembrová ponuka v kinách odštartuje pestrú filmovú jeseň.

03.09.2023 06:00
Expendables 4 Foto:
Vo filme Expendables 4 sa k najlepším svetovým akčným hviezdam pripojí nová generácia hviezd.
debata

Expendables 4

K najlepším svetovým akčným hviezdam sa pripojí nová generácia hviezd a spoločne prežijú adrenalínové dobrodružstvo. K Jasonovi Stathamovi, Dolphovi Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesterovi Stallonemu, ktorí sa znovu stretávajú v tíme elitných žoldnierov, sa prvýkrát pripájajú Curtis „50 Cent“ Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais a Jacob Scipi. Noví členovia tímu s novými štýlmi a taktikami dajú „čerstvej krvi“ úplne nový význam.

Bod obnovy

Príbeh filmu je zasadený do roku 2041, kedy ľudstvo používa veľmi vyspelé technológie a ústava všetkým občanom garantuje právo na „jeden celý život“. Po neprirodzenej smrti, ako je napríklad autonehoda alebo teroristický útok, môže byť človek obnovený zo svojej digitálnej zálohy. Stačí si každé dva dni pravidelne vytvárať digitálnu zálohu svojej osobnosti – takzvaný „bod obnovy“. Zaslúži si však ľudstvo právo na druhú šancu? České sci-fi už zabodovalo na filmových festivaloch. V hlavných úlohách sa predstavia Andrea Mohylová, Matěj Hádek či Karel Dobrý, zo slovenských hercov sa diváci môžu tešiť na Milana Ondríka a Richarda Stankeho.

Tvorca

Epický akčný sci-fi triler od štúdií 20th Century Studios, New Regency a Entertainment One sa odohráva sa uprostred vojny medzi ľudskou rasou a silami umelej inteligencie niekde v ďalekej budúcnosti. Režisér a spoluscenárista Gareth Edwards (Rogue One: A Star Wars Story, Godzilla) hovorí: „Načasovanie tohto filmu je neskutočné. Hoci sme tento film pripravovali roky, premiéru má vo fascinujúcom čase, keď náš svet zápasí s mnohými problémami dobra a zla medzi umelou inteligenciou a medzi ľuďmi a otázkami, či môže byť umelá inteligencia vedomá. Myslím, že skúmanie týchto otázok je to, čo sci-fi robí najlepšie.“
mama na prenájom, zábranská, Čítajte aj Televízny masaker už o pár dní: Markíza chystá megapremiérový pondelok. Toto vás čaká

Prízrak v Benátkach

Prízrak v Benátkach je znepokojivý nadprirodzený triler na motívy románu Agathy Christie Halloweensky večierok. Film opäť režíruje Kenneth Brannagh, ktorý si aj zahral už po tretíkrát slávneho detektíva Hercula Poirota. Vo filme sa predstaví skvelý herecký ansámbel stvárňujúci nezabudnuteľné postavy: Kyle Allen, Kenneth Branagh, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill a ďalší.

After: Navždy

Jeden z najpopulárnejších romantických príbehov súčasnosti pokračuje novou kapitolou. Hardin a Tessa sa uberajú životom každý sám a ich spaľujúca láska, ktorá sa zdala byť nekonečná, je v troskách. Hardin má tvorivú krízu a odchádza z Londýna do Lisabonu. Dúfa, že sa mu tak podarí získať odstup od vzťahu s Tessou a vyrovnať sa s minulosťou. Nebude to však také jednoduché. Posledná kapitola je iba začiatok.

Moja tučná grécka svadba 3

Hrdinovia legendárnej komédie Moja tučná grécka svadba sa rozhodnú splniť posledné želanie zosnulého otca. V treťom pokračovaní komédie sa vracajú, aby ukázali, čo všetko sa môže stať, keď sa bláznivá rodina rozhodne hľadať svoje korene. Nia Vardalos, hviezda populárnej série, sa objaví nielen pred kamerou, ale aj aj jeho scenáristkou a režisérkou. „Vďaka tomu som mala možnosť precestovať celé Grécko a vybrať pre náš film tie najkrajšie miesta,“ hovorí.
česko slovensko má talent, Čítajte aj Toto žiadna svetová šou na Slovensku nedosiahla: Jojka štartuje rekordnú sériu Talentu

Labková patrola vo veľkofilme

Labková patrola je nepochybne jedným z najväčších fenoménov súčasnosti. Záchranárske psy, ktoré dokážu pilotovať lietadlo, hasiť požiare, strážiť zákon a robiť mnoho ďalších užitočných vecí, milujú deti na celom svete. Rovnomenný televízny seriál láme rekordy v sledovanosti, rovnako sa darí aj predaju hračiek a podobne dobre si viedlo aj ich prvé filmové dobrodružstvo spred dvoch rokov. Tentoraz je o superschopnos­tiach, ktoré psí hrdinovia získajú po tom, čo ich dom zasiahne meteorit.

Mníška 2

Démonická rádová sestra sa prvýkrát objavila vo filme V zajatí démonov 2, v ktorom získala kultové postavenie a dočkala sa vlastného filmu. Teraz sa príbeh sa presúva do roku 1956 a mieri do ešte väčšej temnoty. Vo Francúzsku je zavraždený kňaz a jeho smrť má na svedomí démonické zlo. Odvážna Irene, ktorá už démonovi Valakovi v podobe desivej mníšky čelila, sa s ním bude musieť stretnúť znova. Režisérom snímky je Michael Chaves, ktorý má na konte tretiu časť série V zajatí démonov s podtitulom Prinútil ma k tomu diabol aj film Kliatba kvíliacej ženy.

Golda – železná lady Izraela

Napínavá dráma, ktorá zachytáva, akým kontroverzným rozhodnutiam musela čeliť Golda Meir – známa aj ako „železná lady Izraela“ – počas jomkipurskej vojny v roku 1973. V centre dramatických geopolitických udalostí a v rozhodujúcej scéne vysokej diplomacie, v okamihu, ktorý sa jej krajine mohol stať osudným, sa ocitla ako žena obklopená samými mužmi – generálmi Dajanom, Elazarom, Šaronom a tiež Henrym Kissingerom. Jednu z najikonickejších a najvplyvnejších politických vodkýň dvadsiateho storočia stvárňuje takmer nepoznateľná Helen Mirren.

Martin Škrtel: Buď, alebo

Skutočný príbeh dlhoročného kapitána národného futbalového mužstva a hráča vrcholového FC Liverpool. Zachytáva nielen Škrtelov životný príbeh, ale tiež konfrontácie s negatívnymi témami, rivalitu s Marekom Hamšíkom či návrat na Slovensko po dlhých rokoch strávených v zahraničí. Kvôli svojej tvrdej hre sa stal idolom i vyvrheľom, no podľa jeho vlastných slov nie je žiadna stredná cesta. Vo filme sa objavia futbalové esá z domácej scény, Martinova rodina, ale aj hviezdy najväčšieho kalibru, akými sú Steven Gerrard, Jamie Carragher, Rafael Benítez a Luis Suárez.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry