Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mozartova opera ako predloha fantasy filmu? Prečo nie? Do kín mieri Čarovná flauta

Veľkolepá fantasy snímka prichádza do kín na konci prázdnin.

31.08.2023 06:00
Čarovná flauta Foto:
Záber z filmu Čarovná flauta.
debata

Takto ste ešte žiadne Mozartovo dielo zaručene nevideli ani nepočuli. Obľúbený príbeh opery Čarovná flauta pritom celý čas skrýval potenciál pre fantasy film. Režisér Florian Sigl sa ho rozhodol využiť a do kín tak prichádza dobrodružný film, ktorý privedie nadčasové hudobné motívy k životu za pomoci očarujúceho vizuálu.

prokurátorka, mauréry, vaculík, Čítajte aj Toto bude čosi špeciálne: Jojka už o pár dní predstaví seriál, aký tu ešte nebol

„Čarovná flauta je už od základov materiál pre fantasy – jeden z najpopulárnejších žánrov posledných rokov, ktorý prerazil v mainstreame tak veľmi, že dokonca aj moji rodičia poznajú Pána prsteňov alebo Hru o tróny,“ hovorí režisér Florian Sigl o tom, prečo ho tak zaujala ponuka spracovať Mozartovu predlohu.

Záber z filmu Čarovná flauta. Foto: Continental film
Čarovná flauta Záber z filmu Čarovná flauta.

Režisér netají, že je obrovským filmovým fanúšikom, ktorý však miluje aj klasickú hudbu. Práca na Čarovnej flaute mu umožnila spojiť obe oblasti a priniesť výsledok divákom a diváčkam na celom svete. „Videl som možnosť dať priestor klasickej hudbe vo veľkom, vzrušujúcom mainstreamovom filme, ktorého cieľom je osloviť čo najviac ľudí,“ dodáva.

Snímka z filmu Čarovná flauta. Foto: Continental Film
Čarovná flauta Snímka z filmu Čarovná flauta.

Film prináša príbeh 17-ročného Tima, ktorý sa rozhodol splniť si svoj sen. Stane sa študentom spevu na medzinárodnej Mozartovej internátnej škole v rakúskych Alpách, no začiatok štúdia mu nevyjde celkom podľa predstáv. Raz v noci však objaví tajný portál, ktorý ho zo súčasnosti zavedie do celkom inej reality – priamo do sveta Mozartovej Čarovnej flauty.

Záber z filmu Čarovná flauta. Foto: Continental film
Čarovná flauta Záber z filmu Čarovná flauta.

Tam sa ako princ Tamino zoznámi s vtáčnikom Papagenom, s ktorým musí každú noc prežívať nebezpečné dobrodružstvá, aby oslobodil princeznú Paminu, ktorú drží v zajatí princ Sarastro. Cez deň naďalej chodí do školy a okrem iného sa snaží získať rolu Tamina vo výročnej školskej inscenácii Čarovná flauta. Ale spoznáva aj Sophie, ktorá mu poriadne zamotá hlavu…

Pozrite si trailer filmu:

V hlavnej úlohe filmovej novinky sa predstaví Jack Wolfe, ktorého aj slovenskí diváci a diváčky môžu poznať zo seriálu Zaklínač. Jeho kolega Iwan Rheon sa preslávil najmä ako jeden zo záporákov seriálu Hra o tróny. F. Murray Abraham je zasa hereckou legendou, ktorá už s mozartovskými filmami má svoju skúsenosť, pretože za úlohu Mozartovho konkurenta Salieriho v dráme Amadeus získal Oscara. Milovníkov svetovej opery poteší účasť zvučných mien a hlasov, medzi ktorými sú Rolando Villazón, Sabine Devieilhe či Morris Robinson.

Záber z filmu Čarovná flauta. Foto: Continental film
Čarovná flauta Záber z filmu Čarovná flauta.

Veľkolepú fantasy snímku Čarovná flauta, ktorá pohltí obrazom i zvukom, do slovenských kín prináša od 31. augusta Continental film a FOXX MEDIA Group.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Čarovná flauta