Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Napoleon valcuje slovenské kiná: Diváci nešetria chválou, hovorí sa o fenomenálnom úspechu

Film Napoleon valcuje kiná - už teraz si ho pozreli desaťtisíce ľudí.

01.12.2023 08:59
Zábery z filmu Napoleon Foto:
debata (2)

Výpravný epos Napoleon po prvom týždni v kinách valcuje rekordy návštevnosti. Štatistiky hovoria o fenomenálnom úspechu – bezmála 30 000 divákov si nenechalo ujsť najnovší majstrovský počin Ridleyho Scotta so skvelým Joaquinom Phoenixom v hlavnej úlohe.

Zábery z filmu Napoleon Čítajte viac Veľkolepé bojové scény a pohľad na dušu Napoleona. Film legendárneho Ridleyho Scotta uvidíme už čoskoro

Ridley Scott nám ponúka epickú historickú drámu so špecifickou atmosférou, s kumštom klasickej filmárčiny a minimom digitálnych trikov. Viac než faktický dejepis ho zaujíma osobnosť muža opradeného legendami. Na vskutku obrovských bojových scénach nám preto ukazuje neúprosného chladnokrvného generála, ktorý však v komornejších situáciách zápasí s neuveriteľnými osobnými neistotami. Množstvo pozoruhodných detailov z bojov i honosných siení najlepšie vynikne na veľkých plátnach.

Divácke ohlasy sú zatiaľ prevažne pozitívne, niektorí zahraniční kritici dokonca tvrdia, že ide o najlepšie Scottovo dielo.

Objavila sa aj kritika

Kritici zase vyčítajú filmu jeho dĺžku, až priveľa vtipných momentov a taktiež to, že si režisér pri niektorých historických udalostiach doprial voľnosť a nedržal sa reality na 100 %. Ďalší Scottovi vyčítajú, že Napoleona len málo kritizoval a nedostatočne zachytil jeho prehnanú túžbu po moci.

Diváci sa môžu tešiť nielen na prepracované scény plné vojenských lodí, muškiet, diel a streľby ale aj na prepracované vojenské stratégie. Film by mal byť naozaj veľkolepý, malo by ísť o jedno z najväčších diel režiséra Scotta, ktorý je známy svojou vášňou pre detaily.

Film režiséra Ridleyho Scotta Napoleon Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky

Legendárny režisér Sir Ridley Scott je známy svojou záľubou pre veľké príbehy a pre skutočnú filmárčinu na úkor počítačových efektov. V snahe o čo najväčšiu autenticitu tak napríklad uvidíme obrovské výpravné scény, kde do boja proti sebe tiahnu armády stoviek komparzistov s vernými replikami diel a iných zbraní, s výstrojom a výcvikom, aký vo svojej dobe dostávali skutoční vojaci. Scény by tak mali byť naozaj uveriteľné a premyslené do najmenšieho detailu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Napoleon