Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Valentínska povinná jazda: Vražedné rande a exotická svadba v komédii s pikantným nádychom

Do kín prichádza (anti)romantická komédia s hviezdnym obsadením.

21.01.2024 06:00
Miluje ma, nemiluje ma Foto:
Glen Powell a Sydney Sweeney na zábere z filmu Miluje ma, nemiluje ma.
debata

V dráždivej komédii Miluje ma, nemiluje ma (Anyone But You) by Bea a Ben tvorili dokonalý pár, keby v minulosti neprežili nevydarené rande, od ktorého sa neznášajú. Po čase sa nečakane stretnú ako hostia na svadbe v exotickej Austrálii, ktorú snúbencom nechcú pokaziť. A tak sa vzájomnej nevraživosti postavia čelom ako dvaja zodpovední dospelí ľudia a predstierajú, že sú milenci.

Režisér Will Gluck už zopárkrát romantickú komédiu otočil naruby v snímkach Ľahko ju zbaliť a Ide iba o sex. Inak tomu nie je ani v prípade vo filme Miluje ma, nemiluje ma. Hlavní protagonisti Bea a Ben prežili voľakedy vášnivé vzplanutie, ktoré sa hneď po prvom rande nezmenilo na nevraživosť. No čo čert nechcel, po čase sa stretnú na svadbe Beinej sestru v Sydney. Obaja musia odložiť zbrane bokom, ak svadbu nechcú nadobro zničiť.

the great, veľká, Čítajte aj Nepríjemné prekvapenie: Seriál, ktorý rozniesol na kopytách ruskú históriu, nečakane končí

Keď sa na nej objavia ešte aj ich ex-partneri, je to posledný krôčik k plánu na dokonalý romantický podfuk: pred všetkými sa začnú tváriť ako zamilovaný pár, len aby bol pokoj. S pretvárkou a neprestajným podpichovaním nie je, samozrejme, o iskrivý vývoj udalostí je núdza, až vzájomná neznášanlivosť nezadržateľne začne prerastať v niečo iné.

Zábery z filmu Miluje ma, nemiluje ma Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Glen Powell a Sydney Sweeney na zábere z filmu...

Hlavnú hrdinku Beu stvárňuje Sydney Sweeney známa zo seriálov White Lotus či Euphoria. „Tento film je fakt zábavná divočina,“ hovorí. „Je sexy, je vtipný, mládeži neprístupný, sú v ňom nádherné miesta, skvelé obsadenie. Čo viac si želať?“ Herečka sa zhostila aj roly výkonnej producentky a práve ona presvedčila režiséra, aby do úlohy jej filmového partnera Bena vybral Glena Powella, ktorý zahviezdil v Top Gun: Maverick.

„V každej romantickej komédii celý film stojí a padá na chémii medzi hlavnými postavami – a tá medzi nimi funguje skvele,“ hovorí režisér Gluck, ktorý vo filme zúročil svoje skúsenosti s (anti)romantickými komédiami.

Amy Winehouse Čítajte aj Pohľad do hlavy kontroverznej Amy Winehouse: Životopisný film o nej bude úplne iný

Ako inšpiráciu si všetci spolu pozreli kultovú klasiku romantickej zábavy Svadba môjho najlepšieho priateľa. Spolu s Juliou Roberts a Cameron Diaz v nej hviezdi Dermot Mulroney, ktorý si teraz nezahral ženícha, ale svadobného otca. „Keď sme film dopozerali,“ spomína Powell, „Dermot mi vraví: Ber túto prácu vážne, ber vážne každý jeden moment, lebo keď hráš v romantickej komédii, ukazuješ ľuďom, ako môže vyzerať láska. Neber to na ľahkú váhu, pretože keď ukážeš ľuďom vo filme lásku, je to tá najkrajšia vec, akú môžeš spraviť.”

Madame Web Čítajte aj Akčná odbočka od Spider-Mana: Dakota Johnson s nadprirodzenými schopnosťami v atypickej marvelovke

Vo filme si zahralo aj Sydney

Režisér Gluck už v Austrálii nakrútil dva filmy o Králikovi Petrovi a svoje kontakty naplno využil pri tomto filme. Nakrúcalo sa po celom Sydney, na ikonických miestach ako Opera, Harbour Bridge, Bondi Beach, Palm Beach, the Rocks a aj na kriketových ihriskách Sydney Cricket Ground.

„Úprimne, nemyslel som si, že nám naozaj dovolia pristáť s helikoptérou pri opere, kde Glen dokonca viackrát vyskočil, cez deň aj v noci. Alebo že budeme môcť posadiť Sydney a Glena na bóju uprostred zálivu päť večerov po sebe,“ hovorí režisér. „Vizuálne najpútavejšie bolo filmovať sedem večerov na superjachte plaviacej sa po celom prístavnom zálive,“ dodáva.

Madame Web Čítajte aj Akčná odbočka od Spider-Mana: Dakota Johnson s nadprirodzenými schopnosťami v atypickej marvelovke

Komédia Miluje ma, nemiluje ma prichádza do kín 22. februára, no mnohé slovenské kiná ju zaradia už skôr medzi svoje špeciálne valentínske predpremiéry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry