Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zúfalá misia Jennifer Lopez: Toto je iný druh lásky medzi dvoma bytosťami, hovorí o svojom novom filme

Filmovú novinku uvedie už čoskoro v premiére streamovacia služba.

26.04.2024 06:00
Atlas, Jennifer Lopez Foto:
Jennifer Lopez sa predstaví v akčnom sci-fi filme Atlas.
debata

V minuloročnom filme Matka (The Mother) bojovala Jennifer Lopez so svojimi démonmi hlboko v aljašskej divočine. Teraz sa vydáva na obežnú dráhu, aby mohla čeliť svojmu novému nepriateľovi. Vo svojom novom filme Atlas hrá vládnu analytičku Atlas Shepherd, ktorá sa vydá za hranice ľudských možností.

„Atlas je niekto, kto v podstate uzavrel svet okolo seba,“ povedala Lopez. „Nikomu neverí a nechce mať nič spoločné s AI, teda umelou inteligenciou.“ Bohužiaľ, na svojej misii v ďalekých končinách vesmíru nebude mať príliš na výber – je nútená čeliť svojmu strachu z technológie tým, že sa s ňou spojí. Musí poraziť svojho najstaršieho nepriateľa: robotického bojovníka, ktorý prevrátil jej život na ruby.

Akčnú sci-fi snímku Atlas, odohrávajúcu sa vo svete špičkových technológií, napísali Leo Sardarian a Aron Eli Coleite a režíroval ho Brad Peyton, ktorý má na konte akčné filmy s Dwayneom Johnsonom ako San Andreas či Rampage.

O čom je Atlas?

Atlas Shepherd (Jennifer Lopez) je dcérou vedca, ktorého experiment AI uviedol svet do novej éry. Dvadsaťosem rokov po tomto technologickom prelome pracuje ako protiteroristická dátová analytička pre Medzinárodnú koalíciu národov (ICN).

Má hlbokú nedôveru k umelej inteligencii. Pripojí sa k misii na dolapenie teroristu AI, ktorý viedol robotickú revolúciu a s ktorým má spoločnú tajomnú minulosť. Keď sa však plány pokazia, jej jedinou nádejou na záchranu budúcnosti ľudstva pred AI je dôverovať jej.

„Srdce Atlasu je skutočne o dôvere a o tom, aké ťažké je dôverovať ľuďom,“ povedal režisér pre Netflix. “ Príbeh je rozprávaný cez optiku ženy, ktorá sa po prekonaní traumy, ktorá prevrátila jej život na ruby, učí opäť dôverovať. Je to pripomienka toho, ako musíme mať v našich životoch hlboké, zmysluplné vzťahy, že nemôžeme robiť všetko sami, ale musíme sa v určitom bode rozhodnúť dôverovať ľuďom a pustiť ich dovnútra."

Vedľajší produkt, Maštalír, Hofmann Čítajte aj Maštalír, Hofmann a Bebjak? To nemôže dopadnúť zle. Na obrazovky prichádza nový napínavý seriál

Pre Lopez je príbeh filmu taký jednoduchý, ako sa zdá. „Páčilo sa mi, že je to veľký akčný sci-fi film, no v jadre je to príbeh priateľstva – a svojím spôsobom príbeh lásky,“ povedala. „Vždy všetko vnímam ako milostný príbeh, ale toto je iný druh lásky medzi dvoma bytosťami, ktoré sa spájajú za katastrofálnych okolností a navzájom sa učia, ako byť ľudskejší.“

Lopez musela pri natáčaní tráviť veľa času v mechanickom bojovom brnení, ktoré ju drží pri živote na vzdialenej planéte GR39. „Každý deň som mala hladinu adrenalínu 150. Bolo to ako robiť šou pre jednu ženu,“ povedala Lopez pre Netflix. „Si tam sama, všetko si len predstavuješ, pretože je to celé zelené plátno – nebolo tam nič, čo by ťa uzemnilo.“

Herečka hovorí, že pri natáčaní využila svoje dlhoročné skúsenosti s tancovaním. „Veľa z toho, čo natáčanie obnášalo, bola choreografia,“ povedala. „Scény mali svoj rytmus a ja som do toho musela vložiť všetku svoju predstavivosť, všetky svoje emócie, všetky svoje minulé skúsenosti a vnútorné inštinkty.“

Akčná sci-fi novinka Atlas bude mať premiéru 24. mája na Netflixe.

Jennifer Lopez sa predstaví v akčnom sci-fi... Foto: Netflix
Atlas Jennifer Lopez sa predstaví v akčnom sci-fi filme Atlas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Lopez #netflix