Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

30 rokov po Forrestovi Gumpovi: Tom Hanks a Robin Wright sa opäť stretávajú pred kamerami

Nový film Roberta Zemeckisa sľubuje dojemný príbeh a hviezdne obsadenie.

03.04.2024 06:00
Tom Hanks, Robin Wright Foto:
Tom Hanks a Robin Wright
debata

Režisér Robert Zemeckis, Tom Hanks a Robin Wright sa po tridsiatich rokoch od úspechu Forresta Gumpa opäť stretávajú a sľubujú nový strhujúci príbeh. Príbeh, ktorý skúma ľudskú skúsenosť a to, na čom skutočne záleží.

Zemeckis je známy tým, že obľubuje príbehy, ktoré si môže užiť celá rodina. V jeho najnovšom filme s názvom Here (v preklade Tu) bude v príbehu, ktorý sa tiahne naprieč generáciami, sledovať životy viacerých rodín a zvláštne miesto, ktoré obývajú. Stredobodom bude ľudská skúsenosť a to, čo ju robí hodnotnou. Novinka príde do kín koncom novembra, dátum premiéry v Los Angeles a New Yorku je stanovený na 15. novembra.

V hlavných úlohách sa predstavia Tom Hanks a Robin Wright, ktorý sa stretli pred kamerami naposledy pred tridsiatimi rokmi v dnes už kultovom filme Forrest Gump (1994), ktorý má na konte šiestich Oscarov, vrátane toho za najlepší film, réžiu aj najlepšieho herca v hlavnej úlohe. S Tomom Hanksom natočil Zemeckis aj ďalšie filmy ako Stroskotanec (2000), Polárny expres (2004) či Pinocchio (2022).

Filmové roly Toma Hanksa a Robin Wright Fotogaléria - 47 fotiek Všetky fotky
Tom Hanks a Robin Wright vo filme Forrest Gump...

Film Here vznikol podľa rovnomenného románu Richarda McGuirea, ktorý sa tiahne naprieč viacerými generáciami. Využíva novú generatívnu umelú inteligenciu Metaphysic Live na výmenu tvárí a omladenie či starnutie hercov v reálnom čase, namiesto použitia ďalších metód spracovania po produkčnom procese.

Mladšie ja v reálnom čase

„Vždy ma priťahovala technológia, ktorá mi pomáha rozprávať príbeh. Pri ‚Here‘ by film jednoducho nefungoval bez toho, aby sa naši herci plynule nepremenili na mladšie verzie seba samých. Nástroje umelej inteligencie Metaphysic to robia presne tak, ako to predtým nebolo možné,“ uviedol režisér Robert Zemeckis. „Po otestovaní každej dnes dostupnej technológie výmeny tváre a odstraňovania starnutia sú Metaphysic jednoznačne svetovými lídrami v obsahu a kvalite umelej inteligencie a sú perfektnou voľbou pre tento neuveriteľne náročný, emotívny film,“ dodal.

Technológia Metaphysic bola prvýkrát predstavená publiku v roku 2022 počas talentovej šou „America's Got Talent“, kde na pódiu spieval fotorealistický avatar Elvisa. Predstavenie upútalo pozornosť kreatívcov z hollywoodskej agentúry CAA a Miramax, ktorí cítili, že táto technológia by mohla odomknúť nové príležitosti v Hollywoode.

„Metaphysic sú lídrami v používaní generatívnej AI a strojového učenia na vytváranie fotorealistického obsahu v hollywoodskej kvalite, v kombinácii s ich etickým prístupom a myšlienkovým vedením odomykajú neuveriteľnú príležitosť pre zábavný priemysel aj mimo neho,“ povedala Joanna Popper z CAA.

Nová technológia Metaphysics Live vytvára vo vysokom rozlíšení fotorealistické zámeny tváre a efekty starnutia naživo a v reálnom čase bez potreby ďalšej kompozície alebo VFX práce. V podstate ide o vysoko pokročilý deepfake nástroj, podobný tým, ktoré sa používajú na sociálnych sieťach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Hanks #Robin Wright #filmové premiéry #Robert Zemeckis