Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Príbeh, ktorý spojí súčasnosť a vojnu: Temné rodinné tajomstvá odkryje nový slovenský film

Pozrite si prvé zábery a trailer filmovej novinky, v ktorej vypláva na povrch ťaživá minulosť jednej rodiny.

23.02.2024 06:00
Spiaci účet Foto:
Hlavní hrdinovia filmu Spiaci účet.
debata

V novom slovenskom filme budú musieť mladí manželia čeliť dileme, pred ktorú ich postaví nečakane objavené dedičstvo. Režisér a scenárista Miloslav Luther, tvorca filmov Chodník cez Dunaj, Anjel milosrdenstva či Útek do Budína, nakrútil intenzívnu drámu, v ktorej vypláva na povrch ťaživá minulosť jednej rodiny. Snímka Spiaci účet príde do kín 18. apríla 2024, už teraz si však môžete pozrieť prvé zábery.

Zábery z filmu Spiaci účet Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Adam Javora (Richard Autner) je energický...

Spiaci účet je drámou o pátraní po tajomstve dedičstva, ktoré všetko zmení. Mladí manželia, ktorých stvárnia Richard Autner a Dominika Morávková-Zeleníková, sa v ťažkostiach rozhodnú predať vzácny obraz, zdedený po starých rodičoch. Nájdu v ňom chúlostivý odkaz, ktorý sa pokúšajú rozlúštiť. Odkrývajú vďaka tomu temné tajomstvo rodiny, ktoré siaha až do obdobia druhej svetovej vojny a malo zostať zabudnuté. Pokušenie získať peniaze je veľké, ale s bohatstvom tak preberú na seba aj vinu svojich predkov, ktorá mala zostať utajená…

Trailer, ktorý tvorcovia v predstavili v týchto dňoch, prezrádza, že sa dej snímky bude odohrávať v dvoch časových rovinách – dramatické pátranie po pôvode cenného obrazu zavedie hrdinov hlboko do histórie, ale preverí aj pevnosť rodinných vzťahov a väzieb v súčasnosti.

Video
Zdroj: Continental film

Okrem Richarda Autnera, ktorý sa aktuálne objavuje na televíznych obrazovkách v seriáloch Nemocnica či Zrada, a Dominiky Morávkovej-Zeleníkovej, ktorá stvárňuje jednu z hlavných postáv v seriáli Čas nádejí, sa na plátne objavia aj František Kovár, Anna Maľová, Veronika Meszárosová, Dávid Uzsák, ale aj české herecké hviezdy Iva Janžurová a Vladimír Polívka.

Snímku Spiaci účet uvedie do slovenskej kinodistribúcie distribučná spoločnosť Continental film.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Richard Autner #Dominika Morávková-Zeleníková #Spiaci účet