Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Za firemné sa žúruje najlepšie. Česko-slovenský korporát sa vyberie na teambuilding, aký ste ešte nezažili

V kinách má premiéru nová česko-slovenská komédia.

13.01.2024 06:00
debata (3)
Jakub Prachař o filme Jedeme na teambuilding
Video
Zdroj: TV Pravda

V slovenských kinách má práve premiéru nový česko-slovenský film Jedeme na teambuilding. Komédia o korporátnom živote, budovaní kariéry či motivovaní tímu si uťahuje zo vzťahov vo firme, v ktorých sa nájde každý z nás. Odhaľuje udalosti a zážitky z teambuildingu, kde sa stretnú štyri regionálne tímy z Prahy, Brna, Teplíc a zo Slovenska. Tvorcovia sľubujú tak trochu nekorektný humor a zábavu pre široké masy.

V hlavných úlohách sa predstavujú Jakub Prachař ako premotivovaný zamestnanec Aleš, ktorý je namiesto povýšenia preložený svojím narcistickým šéfom (Alexander Bárta) do najhoršieho oddelenia vo firme – do call centra. Veľmi rýchlo musí prísť na to, ako spolu s uletenou konšpirátorkou Marcelou (Petra Polnišová), neurotickým nihilistom Michalom (Vojta Kotek), vzorňáčkou Jitkou (Anna Polívková) a ďalšími bizarnými kolegami vytvoriť zohratú partiu. Len tak môže počas teambuildingového víkendu poraziť bývalých kolegov, zachrániť svoje oddelenie pred zrušením a hlavne získať stratenú sebaúctu.

echo, Čítajte aj Január na Disney+: Bude toto najlepší Marvel seriál roka? A bude toho omnoho viac

„K osvedčeným filmovým komediálnym hercom ako sú Jakub Prachař, Vojta Kotek a Anička Polívková, sme postavili menej známych komikov z kultového Ostravského divadla MIR Robina Ferra, Bořivoja Čermáka, Ondřeja Malého a výborného komika z Brnenského Národného divadla Romana Blumaiera a už na castingu vznikla medzi hercami dokonalá chémia. Do toho sme zamiešali slovenských komikov ako Alexander Bárta, Richard Autner, Robo Jakab a Bekima a vznikla perfektná tvorivá partia,“ hovorí producentka a spoluscenáristka Petra Polnišová, ktorá si vo filme aj zahrala uletenú Marcelu milujúcu kvety a mačiatka.

„Regionálne stereotypy sú pre komédiu veľmi vďačná téma,“ dodáva producent Juraj Brocko. „Naším zámerom bolo spojiť komikov z oboch našich krajín, aby vzniklo niečo, na čom sa dokážu zasmiať všetci.“

JEDEME NA TEAMBUILDING Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky

Čo sa stane na teambuildingu, zostane na teambuildingu

Príbeh korporátnej nadnárodnej spoločnosti, ktorá ide na teambuilding, pochádza z pera rumunského scenáristu Alexa Coteta. Námet tvorcov okamžite oslovil a rozhodli sa ho adaptovať na naše podmienky.

„Vyrastali sme na československých komédiach zo 70. a 80. rokov, kde hrali spoločne českí a slovenskí herci a vždy sme chceli také komédie točiť. Hľadali sme námet, kde by sa to dalo prirodzene spojiť, aby vznikal prirodzený humor. Lokálna komédia vie najlepšie konkurovať veľkým holywoodskym titulom v kinách,“ hovorí producent Juraj Brocko.

LokalTV Napál Rytmausa Čítajte aj LokalTV zverejnila epický záver Rytmausovho príbehu: Za pár hodín majú desaťtisíce videní

„Môžem potvrdiť, že náš film je len slabý odvar toho, čo sa na teambuildingoch udeje,“ dodáva Petra Polnišová, ktorá teambuildingy zažila aj na vlastnej koži, keď pracovala vo farmaceutickej fir­me.

Film sa nakrúcal na Slovensku, väčšina záberov sa dokonca nakrúcala na jednom mieste v Hoteli pod Lipou v Modre, ktorý je aj v skutočnosti zameraný na teambuilding a poskytuje bohatú rôznorodosť priestorov.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Anna Polívková #filmové premiéry #Petra Polnišová #Vojtěch Kotek #jedeme na teambuilding