Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fanúšikovia bojových športov si prídu na svoje: Do kín prichádza dokument o Karlosovi Vémolovi

Do kín v januári príde film Karlos.

15.12.2023 00:00
Karlos Foto:
debata

Fanúšikovia známeho bojovníka si v januári prídu na svoje. Už 25. januára 2024 do slovenských kín príde dokumentárny film, ktorý zaznamenáva život Karlosa Vémolu. Režisér Michal Samir pozná Karlosa už takmer pätnásť rokov a začal ho nakrúcať v Londýne nie ako celebritu, ale ako obyčajného chlapca z Olomouca, ktorý sa pretĺka životom.

Archívne zábery neznámeho Karlosa Vémolu v londýnskom klube, na rybách či na večierku s priateľmi. Ale aj otvorená spoveď „gladiátora“, extrémna drina a životný štýl, ktorý je úplne odlišný od toho, na čo sme sami zvyknutí. Celovečerný dokumentárny film Karlos režisérskej dvojice Michal Samir a Šimon Šafránek o jednom z fenoménov súčasnosti predstavuje oficiálny trailer.

Dôležitou súčasťou filmu sú aj unikátne zábery, ktoré doteraz nikto nevidel, ako aj fotografie z Karlosovho súkromného archívu. Nechýbajú, samozrejme, ani aktuálne zábery z jeho rodinného života a excentrického spolužitia s manželkou, bývalou slovenskou playmate Lelou Ceterovou.

Nevyužívame len Karlosovu popularitu, tvrdia tvorcovia

Podľa tvorcov nejde len o obyčajný medailón, využívajúci Karlosovu súčasnú popularitu, ale o filmový portrét osobnosti, ktorá zmenila popkultúrny život v Česku aj na Slovensku. Dokument Karlos má odhaliť, aký je Karlos Vémola mimo svetiel reflektorov a odkiaľ sa tento fenomén vlastne vzal.

„Je to film o extrémnej osobnosti v extrémnej dobe,“ opisuje Michal Samir. „Karlosov život je fascinujúci, extrémny a úplne iný, než na aký sú bežní ľudia zvyknutí. Náš dokument reflektuje Karlosa nielen ako bojovníka a hrdinu, ale aj ako otca, partnera, nežného milovníka zvierat a zároveň ako tvrdohlavého, nekompromisného človeka, ktorý od svojho okolia často žiada nemožné – aby sa prispôsobilo jeho životnému štýlu a tempu,“ dodáva režisér.

MMA sa teší obrovskej popularite

Zmiešané zápasy MMA sa pohybujú na hranici medzi športom, zábavou a bulvárom a Karlos Vémola je jedným z tých, ktorí pomohli dostať tieto novodobé gladiátorské zápasy do širokého povedomia ľudí v Česku a na Slovensku.

Film Karlos Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky

Život Karlosa Vémolu bol podľa tvorcov vždy plný priepastných protikladov – od detstva žil na hrane, na hrane dobrého aj zlého. Ako malý sa bil v uliciach Olomouca, po škole odišiel do Londýna, kde sa živil ako vyhadzovač, preslávil sa ako zápasník, išiel do väzenia, opäť sa preslávil, vypredal O2 arénu a stal sa celebritou.

„Film je rovnako ako Karlosov život nebezpečnou jazdou, ktorá sa začína v olomouckých Hodolanoch, pokračuje cez kluby na londýnskej periférii a graduje na križovatke, na ktorej sa teraz Karlos ako človek aj ako zápasník vo svojom veku ocitol,“ uzatvára Michal Samir.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karlos Vémola #Karlos