Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Indický Tom Cruise pobláznil krajinu, zamestnanci dostávajú kvôli premiére filmu voľno

Juh Indie zachvátila filmová horúčka.

13.08.2023 08:25
Jailer Foto:
Snímka Jailer mala v Indii premiéru 10. augusta a spôsobila filmový ošiaľ.
debata

Juh Indie zachvátila filmová horúčka kvôli napäto očakávanej premiére snímky Jailer, v ktorom hlavnú úlohu stvárnila veľká hviezda tamojšej kinematografie – herec Rajinikanth. Akčný triler vzbudzuje v krajine taký veľký záujem, že mnoho zamestnávateľov dalo svojim ľuďom deň voľna, aby si mohli v pokoji zájsť do kina, píše server stanice CNN.

televízor, televízia, ovládač, Čítajte aj Prekvapujúce poradie: Hľadanie top slovenského seriálu pokračuje a prináša prekvapenia

Na juhu Indie má 72-ročný Rajinikanth obrovské zástupy fanúšikov, ktorí ho uctievajú takmer ako božstvo. Hral už vo viac ako 160 snímkach a patrí k najväčším ázijským hereckým hviezdam. Jeho status sa prirovnáva k postaveniu Toma Cruisa v Hollywoode. Jailer je navyše prvý film po dvoch rokoch, v ktorom hrá.

Indickí fanúšilovia herca Rajinikantha počas... Foto: NurPhoto/AP
Jailer Indickí fanúšilovia herca Rajinikantha počas premiéry filmu Jailer v Mumbai.

Film vo štvrtok, keď prvýkrát prišiel do kín, utŕžil päť miliónov dolárov a očakáva sa, že bude mať rekordný úspech. Vzdelávacia firma Redbooks Abroad so sídlom v štáte Kérala svojim zamestnancom dala kvôli filmu deň voľna, darovala lístky na premiéru a zaželala im, aby si v pokoji užili „magické okamihy na striebornom plátne“. Ďalšia spoločnosť Le Hive pracovníkom dala pol dňa voľna s tým, že sa chce vyhnúť hromadným absenciám.

Indický filmový priemysel v zahraničí reprezentuje najmä Bollywood s rozsiahlou kinematografiou v hindčine. Takmer polovica z 1,4 miliardy obyvateľov Indie však nemá hindštinu ako rodný jazyk, a tak prekvitá tiež produkcia v telugčine (Tollywood) a tamilčine (Kollywood), pripomenula CNN. Tento rok film RRR z produkcie Tollywoodu spôsobil obrovský rozruch, keď uspel aj na Oscaroch, kde získal sošku za najlepšiu filmovú pieseň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba