Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci sa vo veľkom nahrnuli do kina. Tento film láme rekordy nielen u nás, ale na celom svete

Druhá časť pavúčej ságy získava nadšené ovácie od kritikov i divákov.

08.06.2023 06:00
Spider-Man: Cez paralelné svety Foto:
Tvorcovia pokračovania pavúčej ságy sľubujú bohatú vizuálnu hostinu ohromujúco skombinovaných animačných štýlov.
debata (5)

Spider-Man: Cez paralelné svety bravúrne valcuje kiná po celom svete a získava nadšené ovácie od kritikov i divákov. Druhá časť pavúčej ságy získala na recenzentskom portáli Rotten Tomatoes 95 % od kritikov a 96 % od divákov. Na portáli ČSFD má film aktuálne 92 %.

The Morning Show, reese witherspoon, Čítajte aj Poriadne prekvapenie: Tento seriál dostáva štvrtú sériu a to tretia nemala premiéru

Na Slovensku si počas prvého víkendu prišlo pozrieť komiksovku viac ako 21-tisíc divákov. Len pre porovnanie, keď do našich kín v roku 2018 prišla prvá časť pavúčej ságy, Spider-Man: Paralelné svety, za prvý víkend zaujala 7-tisíc divákov a s lifetime skóre prekročila hranicu 40-tisíc divákov.

Film je plný akčných scén, ktoré sprevádzajú... Foto: Profimedia
Spider-Man: Cez paralelné svety Film je plný akčných scén, ktoré sprevádzajú bohaté vizuálne efekty.

Spider-Man: Cez paralelné svety mal najlepší otvárací víkend spomedzi animovaných titulov spoločnosti SONY, celosvetovo za prvý víkend zarobil 208 miliónov dolárov. Na konto si tak pripísal vo svete (okrem USA a Kanady) takmer trikrát viac ako prvý diel a o 60 % viac než Ježko Sonic a o 40 % viac ako Malá morská víla. Pre IMAX to bol po snímke Spider-Man: Bez domova najlepší otvárací víkend spomedzi všetkých filmov SONY.

Avatar: Cesta vody Čítajte aj Tretí najziskovejší film v histórii si znova pozrú všetci: Kam smeruje druhý Avatar?

Miles Morales sa vracia v ďalšej časti oskarovej pavúčej ságy, Spider-Man: Cez paralelné svety. Opäť sa vidí s Gwen Stacy a z domovského Brooklynu je katapultovaný cez Multiverzum, kde sa stretáva s tímom Spider-ľudí, ktorých úlohou je chrániť jeho existenciu. Keď sa však hrdinovia sporia, ako si poradiť s novou hrozbou, Miles sa ocitne v súboji s ostatnými Pavúkmi a musí prehodnotiť, čo znamená byť hrdinom, aby mohol zachrániť ľudí, ktorých najviac miluje.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Spider-Man: Cez paralelné svety