Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V Tatrách sa koná kurz pre „skutočných mužov“. Absolvuje ho aj Jakub Prachař v novej komédii

Pozrite si prvý trailer aj zábery a videá z nakrúcania nového filmu Buď chlap!.

18.12.2022 06:00
Buď chlap! Foto:
Jakub Prachař vo filme Buď chlap!.
debata (1)
Neboj sa, zlatko Čítajte aj December na HBO Max: Poteší posledná sériu hitu, ale aj filmové blockbustery

Pavel má síce takmer štyridsať rokov, ale ešte celkom nedospel. Žije s matkou a chýba mu odvaha urobiť to, čo by ho v živote skutočne naplnilo. To sa mu podarí až vtedy, keď stretne svoju lásku z detstva Terezu a prežije s ňou dobrodružnú noc.

Zábery z filmu Buď chlap! Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Jakub Prachař vo filme Buď chlap!.

Na jar budúceho roka uvedú kiná nový český film s názvom Buď chlap! Vo filme režiséra Michala Samira sa v hlavných úlohách predstavia Jakub Prachař, Tereza Ramba a Ondřej Sokol. V ďalších úlohách diváci uvidia Sabinu Remundovú, Ester Geislerovú, ale aj Ivanu Chýlkovú, Naďu Konvalinkovú alebo Davida Prachařa.

Tvorcovia filmu teraz predstavujú prvý trailer, ktorý divákov zavedie do Vysokých Tatier, kde sa odohráva najdobrodružnejšia časť príbehu. Pavel (Jakub Prachař) a Tereza (Tereza Ramba) sa po rokoch opäť stretnú, aby objavili to, čo k sebe cítili ako deti.

Video
Tvorcovia filmu predstavujú prvý trailer, ktorý divákov zavedie do Vysokých Tatier, kde sa odohráva najdobrodružnejšia časť príbehu Pavla a Terezy.

Najnovší počin režiséra Michala Samira (Iveta, Hany) a producentov Moniky a Jana Schwarczových (Matky) opisuje príbeh Pavla, typického predstaviteľa svojej generácie. V tridsiatich siedmich rokoch stále žije so svojou matkou, pracuje ako fotograf na priemerných zákazkách a berie život na ľahkú váhu, kým nestretne svoju detskú lásku Terezu. A pretože jeho staré city nezhrdzaveli, rozhodne sa stať mužom, o ktorom si myslí, že by ho Tereza mohla milovať.

Prihlási sa do výcvikového tábora v Tatrách, kde sa má naučiť všetko od rúbania dreva až po zvádzanie žien. „Rozhodne sa ísť do Tatier, kde sa koná kurz pre „skutočných mužov“. To, že aj uprostred roka môžete zamrznúť v rieke alebo sa pošmyknúť na snehu, ho prekvapuje,“ vysvetľuje motiváciu konania svojej postavy herec Jakub Prachař.

Pozrite si zábery zo začiatku nakrúcania:
Video
Začiatok nakrúcanie filmu Buď chlap!

Jeho detskú lásku stvárnila Tereza Ramba, v čase nakrúcania filmu čerstvá matka dvoch detí. „Moja postava je veľmi sympatická, mladá, bezdetná, krásna žena,“ opísala herečka svoju filmovú Terezu. Vydáva sa hľadať strateného Pavla v horách s celou jeho rodinou. „Mám veľa scén so Sabinou Remundovou, Ester Geislerovou a ich deťmi,“ dodala.

Rolu prijala aj preto, že ju zaujal scenár. „Je to veľmi zaujímavo napísané, až netypicky pre české prostredie, takže som chcela byť pri tom. Myslím, že aj tu sa dajú dobre robiť filmy pre veľké publikum,“ vysvetlila Tereza Ramba, ktorá si nakrúcanie „užila“ napríklad aj pádom do studenej horskej vody.

Bývalý „mariňák“ Weisner, ktorého hrá Ondřej Sokol, má svoju táborovú „základňu“ vo Vysokých Tatrách. Pre herca to nie je prvá skúsenosť v najvyšších horách Slovenska. „V Tatrách som v poslednom čase nakrúcal niekoľkokrát, až sa môže zdať, že si svoje úlohy vyberám podľa lokalít. Ale veľmi sa mi tam páči,“ zveril sa Ondřej Sokol.

Pozrite si zábery z konca nakrúcania:
Video
Zábery z konca nakrúcanie filmu Buď chlap!

Film Buď chlap! produkuje spoločnosť Up&Up production a do kín ho uvedie 23. marca 2023 distribučná spoločnosť Magic Box Slovakia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Jakub Prachař #Ondřej Sokol #Tereza Ramba #Buď chlap!