Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: 8 kinotipov na október: Halloweensky horor, nový superhrdina aj kórejský fenomén

Podozrivá

Osudová, mysteriózna, nepravdepodobná, plná náznakov – to sú prívlastky, ktoré označujú detektívnu romancu Podozrivá. Najnovší film kórejského režiséra Chan-Wook Parka, ktorý má na konte legendárne snímky Komorná a Old Boy, ponúka originálny pohľad na príbeh lásky. Film získal na tohtoročnom festivale v Cannes cenu za najlepšiu réžiu a zaradil sa ku kórejským fenoménom ako Parazit alebo Squid Game.

„Pokiaľ boli moje predchádzajúce filmy intenzívne, nakrútené s cieľom poskytnúť veľmi náročný zážitok, Podozrivá je film, ktorý divákov vtiahne nenápadne a nebadane. Nie je v ňom veľa násilia, nahoty ani sexuálneho obsahu. Chcel som zobraziť komplikované emócie tak, aby sa do nich mohol vcítiť úplne ktokoľvek,“ okomentoval zmenu svojho režijného poňatia Chan-Wook Park, jeden z najoriginál­nejších režisérov súčasnosti.

Film Podozrivá je príbehom detektíva, ktorý sa bezhlavo zamiluje do vdovy podozrivej z vraždy vlastného manžela, ktorý sa zabil za nejasných okolností pri páde zo skaly. Krásnu vdovu však smrť manžela na prvý pohľad ani len neznepokojí. Medzi ňou a vyšetrovateľom začína vznikať nečakané citové puto a napínavo sa rozvíja. Nepravdepodobný vzťah sa postupne mení na pravú lásku a detektívne vyšetrovanie sa začne uberať nečakaným smerom. Nie je však láska iba zásterkou, ako uniknúť zraku polície?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry