Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Netflix to zas domrvil: Rekordný rozpočet filmu, jagavé hviezdy! A výsledok? Škoda reči

Verdikt

Keď nefungujú postavy, treba zabaviť diváka inak. A v tomto smere The Gray Man plní svoj účel do bodky. Akčné scény sú výborne vyskladané. Pre našinca sú o to atraktívnejšie, že veľká časť filmu sa nakrúcala v Prahe, pričom hlavné mesto Česka bolo využité aj pre potreby vyobrazenie Berlína alebo Viedne. Zaujímavosťou je, že malú úlohu českého policajta si zahral aj slovenský herec Marián Mitaš, ten je aktuálne známy z jojkárskej Nemocnice.

The Gray Man je naozaj klasický akčný film, ktoré sa rovnakým štýlom nakrúca už niekoľko dekád. Tvorcovia absolútne nevyužili šancu vložiť čosi inovatívne. Príbeh s postavami je plochý, kruto-trápne predvídateľný. Všetko, čo si divák povie, že sa stane, tak sa aj stane. Neprichádzajú žiadne prekvapenia, žiadne emócie. Nuda síce nehrozí, ani pri viac ako dvojhodinovej stopáži, no je to veľmi málo, čo táto adaptácia ponúkla. O to viac je zarážajúce, že Netflix trhol vlastný rekord vo veľkosti rozpočtu. Je to síce pozerateľná jednohubka v rámci víkendu, no nezanechá hlbší dojem a neexistuje motivácia si ho pozrieť ešte raz, prípadne možné pokračovania, ktoré boli naznačené.

V tomto smere je dobre, že Netflix zažíva ťažšie časy, pretože v ostatnom období nakrúcal všetko, čo mu prišlo pod ruku, len preto, aby sa pochválil najväčším množstvom obsahu. Nastal však čas, aby začal znova produkovať kvalitu a nie bezduchú kvantitu ako film The Gray Man.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #The Gray Man