Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Dostal ho na vrchol a potom ho zničil. Príbeh Elvisa, ako ste ho ešte nikdy nevideli

Naše hodnotenie

Príbeh o Elvisovi je spracovaný remeselne nadštandardne a život Elvisa Presleyho približuje efektne, veľkolepo a so všetkými jagavými pozlátkami, ktoré k tomu patria.

Rozprávanie z pohľadu manažéra je v tomto prípade veľmi pôsobivé, filmu to dodáva šťavu, režisér prostredníctvom scén s manažérom rozohráva prácu so strihom, dodáva k nemu vizuálne kudrlinky a posúva dej dopredu a dozadu.

kolaz disney+ Čítajte aj Disney+ prináša horúce kinohity, slávne animáky aj filmové lahôdky pre fajnšmekrov

Celkovo je snímka veľmi obsiahla, so 160-minútovou stopážou musí byť divák veľmi zanieteným fanúšikom Elvisa Presleyho, aby ho to v niektorých momentoch nezačalo unavovať.

Na druhej strane, taká veľká téma, akou je Elvis, je nesmierne náročná na komplexné spracovanie a dalo sa to teda očakávať. Film je to v každom prípade fascinujúci a je nielen zaujímavým ponorom do života ikony a popri tom nevšedným vizuálnym a hudobným zážitkom, ale aj výpoveďou o náročnej dobe, v ktorej táto osoba žila.

zväčšiť Austin Butler ako Elvis so svojou mamou Gladys... Foto: Continental film
ELVIS film Austin Butler ako Elvis so svojou mamou Gladys v podaní Helen Thomsonovej vo filme Elvis režiséra Baza Luhrmanna.

Luhrmann na to nešiel ako priamočiara píla. Nevyberal iba tie najväčšie hity s vidinou lacného zárobku. Nebol ako plukovník, ktorý z Elvisa na počkanie vyrobil najväčšiu púťovú atrakciu 20. storočia. Z repertoáru 700 skladieb, ktoré Elvis nahral, sú vo filme také, ktoré majú výpoveď pre dané obdobie alebo dej. Či ale toto divák ocení, ukážu výsledky z pokladní. Rozhodne je to ale jeden z filmov, ktoré je zaujímavé vidieť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Elvis Presley #Tom Hanks #Baz Luhrmann #Austin Butler #Elvis