Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Poznáte týchto deväť filmov na tému otcovstva? Čo si pozrieť na streamovacích platformách

Otcovia a dcéry

Kde sa dá vidieť: Apple TV

Dráma s Russelom Crowom a Amandou Seyfriedovou v hlavných úlohách, zachytávajúca vzťah dieťaťa a rodiča, ktorí sa napriek starým krivdám snažia znovu k sebe nájsť cestu… Jack Davis (Russell Crowe) je slávny spisovateľ, držiteľ Pulitzerovej ceny, ktorý po smrti manželky trpí depresiami a duševnou poruchou. Po smrti ženy zvádza boj nielen so zdravotnými problémami, ale aj s výchovou päťročnej dcérky Katie (Kylie Rogers), ktorú nadovšetko miluje. Keď však prepukne jeho choroba, musí Katie zveriť do výchovy príbuzným. O 25 rokov neskôr už dospelá Katie (Amanda Seyfried) žije promiskuitný život na Manhattane. Neustále sa konfrontuje s minulosťou, bojuje s vnútornými démonmi, ktorí ju prenasledujú od jej problematického detstva. Záchrannú ruku jej podá mladý muž Cameron (Aaron Paul)…

Traja muži a nemluvňa

Kde sa dá vidieť: Google Play a Apple TV

Známa americká komédia z roku 1987, v ktorej sa Tom Selleck, Steve Guttenberg a Ted Danson žijú ako hlavní hrdinovia tohto filmu v spoločnom byte. Jedného dňa nájdu pred dverami nemluvňa s priloženým listom od nejakej Sylvie, že jeden z nich sa má postarať o ich malú dcúrku. Traja muži nie sú pripravení na otcovskú úlohu a starostlivosť o bábätko, postupne si na malú Mary začnú zvykať. Keď sa pre ňu Sylvia vráti, ich životy sú zrazu bez malej Mary prázdne a neuspokojivé. Rozhodnú sa teda pre radikáne riešenie.

V mene otca (In the Name of the Father)

Kde sa dá vidieť: Apple TV, Google Play

Ak si chcete pozrieť silný dramatický príbeh, ktorý si odniesol v roku 1994 hlavnú cenu z filmového festivalu Berlinale, požičajte si snímku V mene otca. Životopisný film rozpráva príbeh írskeho zlodejíčka Gerryho Conlona, ktorý bol roku 1974 krivo obvinený z bombového útoku na londýnsky bar. K atentátu sa prihlásila írska teroristická organizácia IRA. Gerry Conlon sa spolu so štyrmi priateľmi dostal do väzenia a kvôli obvineniu z terorizmu si mal odpykať doživotný trest. Jeho otcovi sa s pomocou tvrdohlavej britskej právničky podarilo po štrnástich rokoch dostať Gerryho na slobodu a preukázať jeho nevinu. Film nakrútený podľa autobiografickej knihy Gerryho Conlona je výpoveďou o dobe, kedy sa boj s írskymi teroristami zmenil na hon na čarodejnice. Vo filme stvárnili hlavné úlohy Daniel Day-Lewis a Pete Postlethwaite ako syn a otec, Emma Thompson si zahrala neoblomnú právničku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #otcovstvo #netflix #Apple TV #streamovacie služby #HBO Max