Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jún v kinách bude silný! Pripravte sa na Elvisa, dinosaury a zopár erotomanov

Pozrite sa na výber filmov, ktoré vás zabavia v kinách.

23.05.2022 07:00
nove filmy, kolaz Foto:
Filmy Jurský svet: Nadvláda, Elvis aj Mimoni 2: Zloduch prichádza na vás čakajú v júni v kinách.
debata

Pánsky klub

Premiéra: 2. júna

Jún začína šteklivou komédiou. Zavedie vás na skupinovú terapiu, na ktorej bude skupina mužov riešiť erotickú závislosť. Rôznorodí hrdinovia sa rozhodnú svoju erotickú túžbu pomocou terapie dostať pod kontrolu. Podarí sa odhodlanej, no neskúsenej terapeutke skrotiť ich libidá a navrátiť životy do správnych koľají? Medzi mužmi, ktorí sa rozhodli zveriť do rúk terapeutky, spoznáte hercov ako Jiří Mádl, Bolek Polívka či Zdeněk Žák.

Zakliata jaskyňa

Premiéra: 2. júna

Najnovší počin Mariany Čengel Solčanskej je rozprávka Zakliata jaskyňa, v ktorej vás prenesie do čias mýtov a legiend. Hlboko v kráľovskom lese bola jaskyňa, ktorá po stáročia ľuďom poskytovala obživu a kráľovstvu prinášala blahobyt. Jedného dňa našiel solivar Buchwald vstup do jaskyne zapečatený. Tam, kde kedysi boli dvere, je zrazu holá skala.

Jeho odvážna dcéra Ada musí nájsť stratenú sestru a vyslobodiť neprávom uväzneného otca. Zatiaľ čo Ada bojuje o rodinu, bratia Zach a Cyril súperia o to, kto z nich zasadne na kráľovský trón. No víťazom nie je ani jeden. Kráľovnou sa stáva ich macocha Berta, ktorej jedinou túžbou je nájsť cestu do jaskyne, v jej útrobách sú totiž ukryté rubíny. Podarí sa jej ich získať? Nájde Ada stratenú sestru a kto je skutočný kráľ?

Vo filme Zakliata jaskyňa dostali hereckú príležitosť Martina Zábranská či Petra Dubayová (hrala v trileri Sviňa), nechýbajú ani herecké hviezdy ako Táňa Pauhofová či Marko Igonda, ale českí herci Ondřej Kraus, Karel Dobrý.

Jurský svet: Nadvláda

Premiéra: 9. jún

Druhý júnový týždeň má premiéru jeden z najočakávanejších filmov tohto roka. Snímku Jurský svet: Nadvláda režíruje opäť Colin Trevorrow, ktorý v roku 2015 aj pôvodný Jurský svet. S príjmami 1,7 miliardy dolárov urobil z tohto filmu jeden z najlepšie zarábajúcich titulov v histórii. Dej sa odohráva štyri roky po udalostiach z druhého filmu tejto série – Jurský svet: Zánik ríše (2018, réžia J.A. Bayona).

Po zničení Isla Nublar dinosaury žijú a lovia „v ľudskom svete“. Táto krehká rovnováha pretvorí budúcnosť a raz a navždy určí, či majú ľudské bytosti zostať hlavnými predátormi na planéte, ktorú teraz zdieľajú s najobávanejšími tvormi histórie.

„Tento film vnímam ako oslavu toho, čo pred rokmi vytvorili spisovateľ Michael Crichton a Steven Spielberg,“ hovorí režisér Colin Trevorrow. „Keď vidíte postavy z Jurského sveta v interakcii s tými, ktoré sme vytvorili my, všetko do seba zapadá. Preto tento príbeh úspešne pokračuje už toľko rokov,“ vraví režisér.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry