Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Najnovší film od Marvelu: Šialený, akčný, neskutočné efekty! Toto nemôžete v kine zmeškať

Jej cesta za šťastím je dláždená tvrdými krokmi bez kompromisov, pretože práve tie ju dostali do situácie, keď o všetko prišla. O životnú lásku a vyčarovaných synov. Urobila jednu chybu a tvrdo za ňu platí. Paradoxom je, že Elizabeth Olsen si herecky film ukradla pre seba a zatlačila do úzadia Benedicta Cumberbatcha alias Doktora Strange. To isté platí aj o ich postavách, Scarlet Witch bola hnacím motorom filmu a najzaujímavejších charakterom.

Scenár jasne poukazuje na nespravodlivosť, ku ktorej došlo v prípade Scarlet Witch. Pri svojej neštandardnej ceste za šťastím je postavená do pozície negatívnej postavy, zatiaľ čo ostatní hrdinovia, ktorí neraz tiež spravili zlé rozhodnutie, sú stále velebení. Zostáva len dúfať, že Marvel túto skvelú postavu v budúcnosti ešte výrazne využije, hoci záver filmu naznačil čosi iné. Asi len málokto verí, že by mocná čarodejnica povedala posledné slovo.

Film je akčný, pretkaný skvelými bojovými choreografiami medzi Strangeom a Scarlet Witch, ktorá je hrdinom neustále v pätách, aj medzi rôznymi vesmírmi. Strange s Americou prechádzajú alternatívnymi vesmírmi, stretávajú rôzne svoje podoby a variácie, hľadajú artefakt na zastavenie Scarlet Witch a popritom sú konfrontovaní s vlastnými problémami a ťaživými spomienkami. Absolútne potešia krátke hviezdne účasti, ktoré Marvel opäť dokonale utajil a počas filmu doslova zdvíhajú z pohodlných sedačiek v kine.

Xochitl Gomez ako America Chavez odštartovala... Foto: Marvel Studios
Xochitl Gomez, doktor strange, Xochitl Gomez ako America Chavez odštartovala dej celého filmu. Honba za jej schopnosťou prechádzať realitami proti sebe postavila Doktora Strangea a Wandu Maximoff.

Pričom komiksový gigant nielenže znova ukázal silu prekvapenia, ale aj smer, akým sa filmy môžu v najbližšom období uberať, ale najmä postavy, ktoré sa môžu objaviť. Ak to bude naozaj tak, ako naznačil tento film, tak fanúšikov čaká doslova žatva a opäť splnený sen.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Benedict Cumberbatch #Marvel #Elisabeth Olsen #Doktor Strange 2 #Doctor Strange in the Multiverse of Madness