Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Najnovší film od Marvelu: Šialený, akčný, neskutočné efekty! Toto nemôžete v kine zmeškať

Dvojka o Doktorovi Strangeovi je výnimočná aj tým, že po prvýkrát mala priniesť výrazné hororové prvky do zabehnutých produkčných koľají. Doteraz sa superhrdinské filmy držali pevne stanovenej šablóny v znamení bombastických efektov, ale v konečnom dôsledku nenáročnej zábavy. Prvé náznaky zmeny priniesla snímka Eternals režisérky Chloé Zhao, prípadne Spider-Man: Bez domova a práve druhý Doktor Strange Sama Raimiho. Marvel sa snaží inovovať a ukázať svetu, že aj tento žáner sa dá robiť inak, sofistikovanejšie, pretože divák sa veľmi ľahko môže začať nudiť po tých rokoch vysedávania v kinosálach.

Šialenstvo v mnohovesmíre však môže naraziť na fakt, že divák musí ísť do kina naozaj pripravený. Pointa deja spočíva v tom, že musí mať napozerané Marvel seriály, ktoré sú uvádzané na streamovacej platforme Disney+. Na Slovensku bude dostupná od 14. júna tohto roka. Začiatkom minulého roka sa začali produkovať vysokorozpočtové seriály, ktoré sú doplnkom filmového univerza alebo prinášajú úplne nové postavy. Pre film Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva je primárne nutné poznať dej seriálu WandaVision, máličko aj Lokiho, je tam využitá linka z animovaného titulu What If…, a aby toho nebolo málo, je dobré poznať aj tretieho Spider-Mana.

Xochitl Gomez ako America Chavez odštartovala... Foto: Marvel Studios
Xochitl Gomez, doktor strange, Xochitl Gomez ako America Chavez odštartovala dej celého filmu. Honba za jej schopnosťou prechádzať realitami proti sebe postavila Doktora Strangea a Wandu Maximoff.

Udalosti zo spomínaných titulov sú totiž odrazovým mostíkom pre zbesilú jazdu, ktorá sa odohráva na striebornom plátne v 126 minútovom filme. A to by mohol byť problém, pretože sa môže stať, že mnohé detaily a narážky v scenári našinec nemusí pochopiť, keď nemá napozerané u nás oficiálne nedostupné seriály.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Benedict Cumberbatch #Marvel #Elisabeth Olsen #Doktor Strange 2 #Doctor Strange in the Multiverse of Madness