Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Otvoria slovenské kiná ešte tento rok? Dôsledky môžu byť fatálne, hovorí zástupca multiplexov

Sú pripravení reagovať rýchlo

Pripúšťajú si v CINEMAXE možnosť, že kiná už zostanú tento rok zatvorené? „V čase odpovedania na tieto otázky nemáme žiadne informácie, ako bude vyzerať zvyšok roka a začiatok toho nasledujúceho,“ hovorí Peter Gašparík. Sú však pripravení reagovať promptne, ak by sa situácia zmenila a kiná dostali zelenú.

Peter Gašparík, PR manažér spoločností CINEMAX... Foto: Šimon Šiplák/Meet the Heroes
Peter Gasparik foto Meet the Heroes Smon Siplak Peter Gašparík, PR manažér spoločností CINEMAX a Continental film

„Ale naša promptnosť je limitovaná – distribučné spoločnosti musia po oznámení uvoľnenia upraviť distribučné plány, často viazané na zmluvy a komunikáciu s produkčnými spoločnosťami či štúdiami. My potom musíme z ponuky filmov zostaviť programy a spustiť naše prevádzky, to všetko si pýta nejaký čas,“ dodáva PR manažér siete multiplexov.

Ako prízvukuje, komunikácia všetkých nových nastavení zo strany vlády je naďalej chaotická a pripraviť sa v dostatočnej miere a predstihu nedá.

Ako celú situáciu v súkromných kinách zvládajú? „Oblasť nezriaďovanej kultúry, do ktorej spadáme, je od začiatku pandémie kompenzovaná len minimálne a my sme na tom podobne ako počas predchádzajúcich dvoch vĺn – naše prevádzky sú zatvorené, ale o kompenzáciách nemáme žiadne informácie,“ vraví Peter Gašparík. Ako pokračuje, pri doposiaľ využívaných podporných schémach vzhľadom na ich veľkosť narazili už počas druhej vlny na strop. „Zo strany Európskej únie boli stropy pomoci výrazne navýšené už v januári 2021, naša vláda to doteraz nereflektovala, čo je pre nás nepochopiteľné,“ dopĺňa.

Skutočnosť, že doteraz nebol prijatý odškodňovací zákon, považuje CINEMAX za zásadné zlyhanie zo strany vlády. „Opätovne sme sa ocitli v situácii, kedy z rozhodnutia vedenia štátu nemôžeme vykonávať našu podnikateľskú činnosť, a zároveň neexistuje promptný systém pomoci vyvažujúci vysoké straty, ktoré toto rozhodnutie priamo spôsobuje,“ prízvukuje PR manažér siete zatvorených multiplexov.

„Podnikatelia do dnešného dňa nemajú istotu či a v akej miere môžu rátať s pomocou štátu. Vzhľadom na to, že sa táto situácia opakuje už tretíkrát, dôsledky neskorej a nedostatočnej pomoci môžu byť pre nás fatálne,“ vraví.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Cinemax #lockdown #Peter Gašparík #Matrix Resurrections #Spider-Man: Bez domova