Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Otvoria slovenské kiná ešte tento rok? Dôsledky môžu byť fatálne, hovorí zástupca multiplexov

Vo svete sú kiná otvorené, na Slovensku zívajú prázdnotou. Kedy prídu do kín očakávané filmy?

09.12.2021 07:22
Matrix Resurrections 01 Foto:
Matrix 4 príde do kín 22. decembra, na Slovensku je dátum premiéry otázny.
debata (8)

Vláda na stredajšom rokovaní schválila nové protiepidemio­logické opatrenia, vďaka ktorým sa pre očkovaných a prekonaných otvoria obchody či kostoly. Aspoň kým Slovensko udrží pod hranicou 3800 hospitali­zovaných. Na otázku novinárov o otvorení kín však minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský odpovedal, že kiná zostávajú zatvorené, považujú ich za hromadné podujatia.

Vo svete sa v porovnaní s prvou vlnou, keď bolo takmer všetko odstavené, do kina chodí. Slovensko je výnimka a diváci doplácajú na zlú pandemickú situáciu. Mnohé filmy sa k nám dostanú s výrazným oneskorením oproti Európe či USA a ľudia si ľahko môžu nájsť cestičky k nelegálne šíreným verziám filmov.

Situácia sa mení zo dňa na deň, niektoré filmy distribučné spoločnosti preložili na ďalší rok, niektoré zatiaľ ponechali. Ale kinári stále dúfajú…

Matrix Čítajte aj Pokračovanie kultového Matrixu sa blíži. Pozrite si najnovší trailer!

„Veľmi nás mrzí, že sa pandémiu nepodarilo zvládnuť a nevzali sme si príklad z tých štátov, ktoré sa aktuálnej vlne úspešne vyhli,“ hovorí PR manažér spoločnosti CINEMAX, ktorá je so 14 pobočkami prevádzkovateľom najväčšej siete multiplexov na Slovensku. „Je nám to o to viac ľúto, že sme od úplného začiatku dodržiavali všetky nariadenia, no napriek tomu naše podnikanie znova trpí a naše kiná sú zatvorené. Od príchodu pandémie je to dohromady už viac ako desať mesiacov, pričom ďalších desať mesiacov sme fungovali s výraznými obmedzeniami,“ vraví Peter Gašparík.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Cinemax #lockdown #Peter Gašparík #Matrix Resurrections #Spider-Man: Bez domova