Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Marvel priniesol svoj prvý naozaj prelomový film: A fanúšikovia? Totálne rozhádaní

Klady výrazne prevážili nad zápormi

Režisérka mala jasnú predstavu o podobe filmu a jeho štruktúre a postupne sa celá skladačka rozvíja a všetko graduje vo veľkom finále. Niektoré sekvencie sú však príliš dlhé, zbytočne ťaživé a neraz sa stráca dynamika filmu. Aj filozofovanie nad nesmrteľnosťou chrústa má svoje hranice. Keď dej dostane svižnejší podtón, všetko je razom vyvážené a Eternals dobre fungujú. Sú tu zaujímavé akčné sekvencie, dynamika a chémia medzi jednotlivými postavami takisto nehapruje. Postupne sa ukazuje, že navonok zohratí Eternáli majú medzi sebou tajomstvá a rôzne túžby, ktoré sú na míle vzdialené od kódexu hrdinu.

the great, elle fanning, Čítajte aj Bombastická seriálová nálož! Smiešny boj o Rusko, kultové sci-fi, ale aj šialená komédia

Navyše Eternals sú prelomoví, keďže v deji vystupuje prvá hluchonemá superhrdinka a prvý homosexuálny hrdina, čím si film vyslúžil stopku v arabských krajinách. Je jasné, že Čína pristúpi k svojej obľúbenej činnosti – cenzúre.

Premiéra filmu Eternals v Londýne Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Herečka Salma Hayek prišla v kreácii Saint...

K tomu treba prirátať naozaj hviezdne obsadenie – Angelina Jolie, Richard Madden, Gemma Chanová, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloffová, Brian Tyree Henry, Salma Hayeková, Lia McHughová, Don Lee, Barry Keoghan alebo Kit Harrington. Niektoré výkony príjemne prekvapili, napríklad Gemma Chanová svojou Sersi, kvalitu priniesol aj Richard Madden alebo Kumail Nanjiani. Trošku haprovala Angelina Jolie ako Thena, ktorá väčšinu filmu hrala vyšinutú alebo plakala. Až v závere vstala z popola ako fénix. To však nedokázalo napraviť zdvihnuté obočie nad jej postavou.

Režisérka do filmu zároveň vtipne vsunula rôzne narážky na konkurenčné postavy z DC Comics a, samozrejme, nechýbal povestný marvelovský humor. Do novej fázy filmov patrí aj niečo staré a dobré. A to sú neopakovateľné vtipné hlášky, ktorými nositeľom bol hlavne Kumail Nanjiani.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Avengers #Marvel #oseriáloch #The Eternals #Eternals