Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci uvidia seriálový žáner, ktorý u nás chýba: Toto sú drsné a pravdivé príbehy

Neviete, čo si pustiť počas víkendu? Streamovacia služba Voyo ponúka svoj nový originálny seriál, ktorý sa vymyká titulom z lineárnej televízie. Spoznajte Extraktorov!

28.10.2023 06:00
extraktori, Foto:
Seriál Extraktori je dostupný na Voyo od 27. októbra.
debata

Extraktori spolupracujú s medzinárodnými vládnymi organizáciami a pomáhajú riešiť problémy, ktoré nemožno z rôznych dôvodov vyriešiť úplne oficiálnou cestou. Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami stojí na starostlivo rešeršovaných faktoch a znalostiach z prostredia tajných služieb a vysokej politiky. V hlavných úlohách sa predstavia Pavla Gajdošíková, Jan Révai, Jakub Štáfek či Jitka Schneiderová a v úlohe štátneho zástupcu sa slovenskí diváci môžu tešiť na obľúbeného Jána Koleníka.

Action Čítajte aj Lacný reťazec otvára už trinástu predajňu. Zamestnancov hľadá aj v ďalších mestách

„Veľmi sa teším, že projekty vznikajúce pod značkou Voyo Originál sa neustále rozširujú o ďalšie žánrovo pestré formáty. V prípade šesťdielnej série Extraktori sme vstúpili do vôd špionážneho trileru, ktorého príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami. Diváci sa môžu tešiť na úchvatné lokácie pri hraniciach Turecka s Iránom, ako aj na obľúbených hercov zo seriálového hitu Dunaj, k vašim službám – Jána Koleníka a Jana Révaia. Verím, že sa predplatiteľom Voyo naša novinka bude páčiť,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova.

V seriáli sa objaví aj Ján Koleník. Foto: Voyo
Extraktori, koleník, V seriáli sa objaví aj Ján Koleník.
streamovacia služba, tv Čítajte aj Známa streamovacia služba zvyšuje cenu predplatného o desiatky percent

Autorom námetu je investigatívny novinár a publicista Jaroslav Kmenta, kameramanom držiteľ ôsmich Českých levov, legendárny Vladimír Smutný.

„Seriál vznikol na základe reality, vychádzal som zo skúsenosti, ktorá sa v tomto odbore robí. Nie sme, samozrejme, v Amerike alebo v inej veľkej krajine, kde majú skutočne špeciálne tímy podporené napríklad nejakou vojenskou technikou. Sme malá krajina, ktorá si musí občas vypomôcť nejakými špecialitami, tak trochu ‚na český spôsob'. To, čo sa v seriáli objaví, je esencia reality skĺbená s umeleckou licenciou,“ hovorí autor námetu Jaroslav Kmenta.

Baneery Dráčika Čítajte aj Dráčik má názor na všetko. Konflikt Izraela a Palestíny má podľa majiteľa jednoznačný dôvod

„Kedy ste naposledy videli český špionážny triler. Žáner, kde je každý detail dôležitý. Kde sa musíte pozorne pozerať, aby ste si postupne poskladali tajničku celého riešenia. Kedy osudy obyčajných ľudí sú závislé od odvahy iných ľudí, pohybujúcich sa na hranici zákona, v zložitej spolupráci so štátom i organizovaným zločinom,“ hovorí k žánru seriálu riaditeľ vývoja obsahu TV Nova a Voyo Michal Reitler.

Šesťdielna miniséria je na Voyo postupne dostupná od 27. októbra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Voyo #seriál Extraktori #televízna sezóna 2023/2024