Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Sledujte svet očami Slovákov: Premiéra Cestou necestou s exotickými zastávkami od Ugandy po Áziu

RTVS spúšťa novú premiérovú sériu gastronomického cestopisu.

02.02.2024 06:00
CN UGANDA  16 Foto:
Prichádza nová séria relácie Cestou necestou.
debata

RTVS prináša na obrazovku Jednotky novú dávku exotiky a gastronomických zážitkov v podobe premiérovej série obľúbeného cestopisu s názvom Cestou necestou. Táto nezameniteľná relácia sa po deviatykrát vydáva do sveta, aby divákom priniesla pohľad na život Slovákov roztrúsených po celom svete a ich očami priblížila, ako vonia a chutí ďaleký svet.

Jarná várka 10 premiérových epizód odštartuje už dnes, v piatok 2. februára, o 21:55 hod. na Jednotke. V každej časti prinesie jedinečný pohľad na rôzne kultúry, tradície a, samozrejme, lahodnosti gastronómie. Tím tejto unikátnej relácie, ktorý sprevádza cestovateľa a režiséra Tibora Pataya, sa vydá po stopách zaujímavých Slovákov žijúcich v rôznych častiach sveta.

Iveta, Karel Šimek, Anna Fialová Čítajte aj Boj o syna, o návrat na výslnie, o vlastnú dôstojnosť. Záverečná séria Ivety je natočená

Na konci cesty nás čakajú nielen nové chute, ale aj fascinujúce príbehy ľudí, ktorí tvoria pestrosť našej planéty. „Kontrasty sveta, význam jedla na rozdielnych kontinentoch a v rôznorodých komunitách je to, čo nás neprestáva už deväť rokov fascinovať,“ hovorí Patay.

Cestou necestou v nových epizódach otvára dvere do Afriky, Južnej Ameriky, Európy a Ázie. Malý filmový štáb divákov zavedie do najvzdialenejších kútov sveta, kde očami miestnych obyvateľov predstaví ich každodenný život, tradície a miestne pochúťky.

Prichádza nová séria relácie Cestou necestou Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Prichádza nová séria relácie Cestou necestou.

Prvá epizóda nás zavedie do Ugandy, známej ako Perla Afriky. Krajina bohatá na kávu a pozoruhodné príbehy miestnych obyvateľov nám odhalí nové perspektívy na život v tejto časti sveta. Napríklad tu žije doktorka Biba, ktorá od roku 2010 pôsobí v Ugande, kde vedie neziskovú organizáciu a kliniku na liečbu HIV.

Nová séria ukáže, že gastronomické dobrodružstvo sa nekončí v Afrike. Nová séria zavedie divákov okrem Ugandy aj na španielsky ostrov Tenerife, predstaví čaro Južnej Ameriky návštevou Brazílie a argentínskeho Buenos Aires, ukáže taliansky Piemont, ale aj africký kontinent. Štáb zavíta na ostrov Madagaskar, kde spoznáme fascinujúci svet potápania v podaní Adriána, ktorý si na tomto odľahlom mieste postavil malý hotel, a do Zambie.

lets dance, let´s dance, Čítajte aj Markíza neprestáva prekvapovať: Zostava Let's Dance je kompletná, do šou mieria traja vychytení herci

Exotickú Áziu zastúpi hlavné mesto Srí Lanky Colombo aj Maledivy, kde nás čaká stretnutie s jogínkou, a nebude chýbať ani oblasť Hainan v Číne. Každé miesto je unikátne a prináša nové a vzrušujúce príbehy.

Nenechajte si ujsť premiérovú sériu gastronomického cestopisu Cestou necestou, ktorá vám každý piatok od 2. februára o 21:55 hod. na Jednotke otvorí bránu do sveta plného dobrodružstva, kultúry a jedinečných chutí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Cestou necestou