Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálová lahôdka tejto jarí sa blíži: Môžete už odpočítavať dni, takto vyzerá...

Kým v lete príde druhá séria Rodu draka, HBO ponúkne počas jari kontroverznú minisériu, ktorá má ambíciu stať sa titulom, o ktorom sa bude dlho rozprávať.

22.02.2024 06:00
režim, kate winslet, Foto:
Režim vtrhne na HBO Max už 4. marca.
debata

Mŕtva demokracia, teror, totalita, takto by sa dal charakterizovať miniséria Režim, ktorú HBO a HBO Max uvedie v marci tohto roka, konkrétne si fanúšikovia môžu poznačiť do seriálových kalendárov 4. marca. Televízia zverejnila plnohodnotný trailer, ktorý len potvrdil dohady, že pôjde o mimoriadne zaujímavý seriálový kúsok.

Šesťdielny temný komediálny seriál rozpráva o živote za múrmi moderného autoritárskeho režimu, ktorý sa začína rúcať. Kancelárka Elena Vernhamová (Kate Winslet), je čoraz paranoidnejšia a labilnejšia a už dlhší čas neopustila palác. Preto sa obráti na prchkého vojaka Herberta Zubaka (Matthias Schoenaerts) ako na nepravdepodobného dôverníka. Zubakov vplyv na kancelárku stále rastie a Elenine pokusy rozšíriť svoju moc nakoniec vyústia do rozkolu v paláci a krajine.

Pozrite si najnovší trailer na seriál Režim!

Zaujímavosťou je, že časť seriálu vznikalo vo Viedni a priľahlom okolí, hlavnej úlohe sa predstaví Kate Winslet ďalej Matthias Schoenaerts, Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Martha Plimpton a Hugh Grant. Ukáže tvrdú fikciu s bezútešnou pointou s presahom do súčasného svetového poriadku. Seriál Režim v réžii Stephena Frearsa a Jessicy Hobbs rozpráva o jednom roku strávenom medzi múrmi paláca moderného európskeho režimu, ktorý sa začína rozpadať.

Kate Winslet sa predstaví v úlohe kancelárky „fiktívnej európskej krajiny“, kde demokracia je len fikciou. Za kancelárkou prichádza veľvyslankyňa z USA, ktorá chce, aby jej krajina preukázala dôveryhodnosť voči Spojeným štátom a to teda nebude ľahké. Navyše „nová Európa“ už dávno nevyzerá ako kedysi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kate Winslet #HBO #HBO Max #seriál Režim