Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálový február: Na toto sa roky čakalo a prevalcuje to všetky premiéry

Ako bude vyzerať druhý mesiac roka 2024?

01.02.2024 06:00
rick, michonne, walking dead, Foto:
Fanúšikovia sa po piatich rokoch konečne dočkajú zakončenia príbehu Ricka a Michonne.
debata

1. The Walking Dead: The Ones Who Live

Na tento seriál sa čakalo roky a konečne sa fanúšikovia dočkajú rozuzlenia ústredných postáv. Televízia AMC postupne ukončila všetky dlhodobé zombie seriály a zamerala sa na produkovanie minisérii, s pôvodnými hercami a malým počtom epizód. Nová stratégia prežitia seriálovej zombie značky na divákov zabrala. Tento rok mali premiéru minisérie The Walking Dead: Dead City s Neganom a Maggie, ale aj samostatný seriál o Darylovi Dixonovi. Obe série, so šiestimi epizódami, si okamžite vyslúžili pozitívne ohlasy od fanúšikov, ale aj objednávku na druhú sériu.

Tvorcovia však boli divákom dlžní ešte jedno rozuzlenie. A to konečne uzrie svetlo sveta. Hoci pôvodné plány boli veľkolepé. Keď počas deviatej série odchádzal zo seriálu herec Andrew Lincoln alias Rick, pre mnohých to bol posledný klinec do rakvy pre pôvodný seriál. Napokon sa príbeh dočkal až 11 sezón. Už vtedy televízia, ale aj tvorcovia hovorili, že Rick sa do deja vráti.

Ešte v roku 2018 oznámila, že síce v seriáli skončil, no jeho dejová línia bude uzatvorená a stáva sa základom pre filmovú trilógiu. Nemalo ísť o lacné televízne filmy, ale The Walking Dead sa malo dostať do kín v podobe vysokorozpočtových filmov. Niekoľko rokov tvorcovia dlhodobo tvrdili, že filmy sa pripravujú a potrebujú viac času, následne prišla pandémia a všetkým bolo jasné, že pôvodné plány sa neuskutočnia. Už 25. februára sa začne 6-dielna miniséria!

2. Halo – SkyShowtime

V druhej sérii vedie Master Chief John-117 svoj tím elitných Sparťanov proti mimozemskej hrozbe známej ako Covenant. Po šokujúcej udalosti na opustenej planéte sa John nemôže zbaviť pocitu, že sa jeho vojna čoskoro zmení, a riskuje všetko, aby dokázal to, čomu nechce veriť nikto iný – že Covenant sa chystá zaútočiť na najväčšiu pevnosť ľudstva. Keď je galaxia na pokraji svojich síl, John sa vydáva na cestu za kľúčom k záchrane ľudstva alebo jeho zániku – Halo. Nová séria štartuje 9. februára.

3. The Good Doctor

Televízia ABC vracia po štrajku hercov a scenáristov do hry svoj lekársky hit. Už 20. februára sa Shaun Murphy vracia so siedmou sériou, avšak s obmedzeným počtom epizód. Ešte smutnejšou správou je, že nadchádzajúca séria bude posledná. Dobrý doktor štartuje už 20. februára. Seriál je pre Slovákov dostupný na Netflixe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Good Doctor #The Walking Dead: The Ones Who Live