Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ako sa rozlúčia televízie s Vianocami? Pripravte sa na skvelú filmovú a rozprávkovú ponuku

Vianočné trojdnie sa uzatvára!

26.12.2023 06:00
s tebou ma baví svet, Foto:
Na Jojke uvidíte aj S tebou ma baví svet.
debata

1. Piargy – RTVS 21:25

Skvelá filmová premiéra na RTVS, toto si rozhodne nemôžete nechať ujsť! Príbeh sa odohráva v horskej dedine, kde ľudia žijú zdanlivo zbožným životom, ale za múrmi svojich domovoch hrešia v túžbe po svojom prospechu, postaveniu a pôžitkoch. Piargy sú tak zrkadlom pokrivenej morálky pokryteckej spoločnosti, ktorá v širšom zábere podlieha zvodom fašizmu. Takto vybudovaný príbeh podčiarkuje režisér vysokým kontrastom tmy, ktorá je naozaj temná a symbolických svetelných zdrojov v čiernobielom filme. Divákovi ponúka artový film, ktorý ale svojím napätím, emotívnosťou osloví každého diváka.

2. S čerty nejsou žerty – RTVS 17:25

Česká rozprávková komédia o jednom pekelnom omyle, dvoch kamarátoch a troch nepotrestaných hriešnikoch, nakrútená na motívy rozprávky Boženy Měmcovej. Mladého mlynára Petra ziskuchtivá macocha pripraví o otcovský mlyn. Pri takejto nespravodlivosti sa postaví na Petrovu stranu aj peklo a vinníkov chce vtiahnuť do svojej ríše. Lenže čerti, vyslaní Luciferom, sú nemehlá a smoliari. A tak si Petr musí poradiť sám.

3. Shazam – Markíza 22:25

V každom z nás sa ukrýva superhrdina a k jeho odhaleniu postačí občas trochu mágie. V prípade Billyho Batsona (Asher Angel), stačí vykríknuť jedno slovo – SHAZAM! – a toto 14 ročné decko vychované ulicou sa zásluhou starého čarodejníka môže premeniť na dospelého superhrdinu Shazama (Zachary Levi).

4. Kúzelná opatrovateľka – Markíza 20:30

Majiteľ pohrebného ústavu, ktorý už nejakú dobu neprosperuje, ovdovelý pán Brown (Colin Firth) potrebuje, aby sa jeho potomkovia začali správať aspoň troška civilizovane, pretože len tak si nájde novú ženu. Tá mu neposlúži len ako náhrada za zosnulú pani Brownovú, ale tiež zachráni jediný zdroj financií, ktorý pán Brown má. Teta Adelaide (Angela Lansbury) sa totiž rozhodla, že pokiaľ sa neožení, nebude mu už prispievať, čo by mu ešte viac zničilo jeho aj tak nepodarený život. Jedinou záchranou sa tak môže stať Nanny McPhee (Emma Thompson), pestúnka, ktorá okrem svojho talentu používa ešte čary a kúzla.

5. S tebou ma baví svet – TV JOJ 17:00

Každoročná pánska jazda troch oteckov na chalupe v Beskydoch sa po zásahu manželiek zmení na materskú školu v zimnej prírode. Pribalia im totiž deti! Aj keď je to pre mužov poriadna čiara cez rozpočet, nepodliehajú panike, lebo sú presvedčení, že ich výchovné metódy spoľahlivo predstihnú metódy matiek. Najmä, ak tie nie sú nablízku! Traja usadení oteckovia Albert Horák, Michal Adámek a Pepa Bednář sa už tešia na svoju milovanú pánsku jazdu, ktorú každoročne absolvujú ďaleko od svojich rodín na chalupe v Beskydoch. Plány im však pozmenia manželky, ktoré sa vzbúria a na dovolenku im pribalia deti.

6. Ženská na vrchole – TV JOJ 22:05

Svojrázna a nezadaná majiteľka biokaviarne Helena odchádza na podnet svojej tety Ely s osemročným synom Mikulášom stráviť advent v pokoji na horách. Vďaka svojej roztržitosti či hre osudu sa však neocitne v luxusnom hoteli, ale vo vysokohorskej chate Samota, kde horal Richard sprostredkúva adrenalínové športy. Samotár žije so svojou malou dcérkou Zuzkou a veľmi spoločenským bratom Mišom, uznávaným členom horskej služby, milovníkom žien a zábavy. Helena netuší, že v rovnakom čase sa jej milujúca matka rozhodne prinútiť protestujúceho otca, aby sa aj oni vydali na hory. Sú predsa Vianoce a rodina musí byť spolu!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV JOJ #TV Markíza #Vianoce 2023