Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Terminátora nemal hrať Schwarzenegger. Herec v novom dokumente prezradil, koho nahradil

Hoci mal v prvom Terminátorovi len 26 replík, jeho postava sa stala kultovou.

11.06.2023 06:00
Arnold Schwarzenegger Terminátor Foto:
Arnold Schwarzenegger v úlohe Terminárora.
debata (1)

Do kultovej úlohy zabijáckeho robota Terminátora mal byť pôvodne obsadený bývalý hráč amerického futbalu O.J. Simpson. Producenti však mali dojem, že by mu nikto neuveril, že môže niekoho zabiť, prezradil v novom dokumentárnom seriáli Netflixu americký herec rakúskeho pôvodu Arnold Schwarzenegger.

the flash, Čítajte aj Už len pár dní a je to tu: Spoznajte najlepší letný film tohto roka

Trojdielny dokument nazvaný Arnold sleduje Schwarzeneggerovu kariéru od kulturistiky cez herectvo až po jeho politickú kariéru. V druhom dieli venovanom jeho úspešnej hereckej kariére Schwarzenegger spoločne s režisérom Terminátora Jamesom Cameronom spomína, ako mal pôvodne Terminátora hrať O.J. Simpson a Schwarzenegger mal hrať úlohu Kylea Reesa, člena ľudského odporu proti postapokalyptickým strojom.

„Bolo mi povedané, že obsadenie je hotové – O.J. Simpson a Arnold Schwarzenegger,“ spomína v dokumente James Cameron. „A ja som povedal: 'A ktorý je ktorý? 'Tie dve mená mi jednoducho nesedeli,“ dodal režisér.

Navyše, keď sa s Arnoldom Schwarzeneggerom zišiel, ohromil ho jeho vzhľad. „Sedel som tam a pozeral som sa na neho. Akoby niekto vypol zvuk. Videl som, ako mu na tvár dopadalo svetlo odrážajúce sa od okien, kedykoľvek niekto otvoril dvere. A hovoril som si, že má zatratenú, neskutočnú tvár,“ povedal Cameron.

skrytá vášeň, Čítajte aj Už čoskoro vtrhne na obrazovky pokračovanie kultovej telenovely: Takto vyzerajú prvé zábery
Terminátor bez Arnolda by nebol Terminátorom. V... Foto: Paramount Pictures
terminátor, dark fate, arnold schwarzenegger, Terminátor bez Arnolda by nebol Terminátorom. V roku 2019 sa na plátna kín vrátil v snímke Terminátor: Temný osud.

„Počas nášho rozhovoru začalo byť jasné, že nikto v štúdiu nie je presvedčený, že O.J. Simpson zvládne zahrať zabijáckeho robota,“ povedal Schwarzenegger. Iróniou osudu sa Simpson len desať rokov po premiére Terminátora ocitol v ohnisku „súdneho procesu storočia“, keď bol v roku 1994 obvinený zo zabitia svojej bývalej manželky a jej priateľa.

V dokumentárnej sérii Schwarzenegger spomína, ako ho Cameron presvedčil, aby úlohu Terminátora prevzal on, hoci najskôr nechcel „hrať ďalšieho zloducha“ – a okrem toho má „len 26 replík“. „Tri dni som o tom premýšľal, a potom som mu zavolal a povedal: ‚Kedykoľvek si to znovu čítam, predstavujem si viac a viac, ako hrám Terminátora‘,“ dodal Schwarzenegger.

Arnold Schwarzenegger na Netflixe hviezdi aj vo svojom vôbec prvnom seriáli:

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Terminátor #Arnold Schwarzenegger